Beirut rystes av selvmordsangrep

Tre personer ble drept under et selvmordsangrep på et hotell i Beirut onsdag. Angrepet er det siste i en rekke selvmordsangrep i Libanon, som preges sterkt av konfliktene i Syria og Irak.

Beirut
Foto: MOHAMED AZAKIR / Reuters

Onsdag ble tre personer drept og ti skadd i et selvmordsangrep på Duroy Hotel vest i Beirut.

Ifølge AFPs kilde i sikkerhetstjenesten var det da sikkerhetsstyrker stormet et hotellrom for å «samle informasjon om en terrororganisasjons aktiviteter» at to personer sprengte seg selv i lufta.

– Da sikkerhetsstyrkene stormet hotellrommet, sprengte de seg i lufta ved å detonere eksplosivene ved siden av dem. Den ene ble drept, mens den andre er skadd, sa en sikkerhetsbetjent ifølge AFP.

Innenriksminister Minister Nuhad Mashnuq, som besøkte åstedet, bekreftet at de hadde arrestert en person, og at han er fra Saudi-Arabia.De leter fortsatt etter en tredje mistenkt.

Libanon, som har tatt imot mer enn 1 million flyktninger fra Syria, har den siste tiden vært rystet av en rekke selvmordsangrep.

Pågrep ISIL-mistenkte

Angrepet skjer etter at politiet fredag stormet et hotell i Hamra-distriktet etter å ha mistenkt planlegging av selvmordsangrep i Libanon på vegne av Den islamske staten Irak og Levanten (ISIL), skriver AFP.

ISIL har ledet en offensiv av sunniekstremister som har tatt over store deler av Nord-Irak de siste ukene. De er også aktive i Syria.

Sørlige Beirut, der shia-organisasjonen Hizbollah har tilfluktssted, har vært målet under flere angrep i Libanon den siste tiden. Sunniekstremister har tatt på seg ansvaret for de fleste angrepene fordi Hizbollah sender krigere til Syria som kjemper på president Bashar al-Assads side i borgerkrigen, skriver AFP.

Ofret livet

Libanon

HYLLES SOM EN HELT: Sørgende viser et portrett av Abdel Karim Hodroj, en 20-år gammel libanesisk inspektør for sikkerhetstjenesten. Han ble drept mandag da han stoppet en bil som kjørte i motsatt kjøreretning. I bilen satt en selvmordsbomber.

Foto: ANWAR AMRO / Afp

Angrepet onsdag er det siste av flere angrep som har rystet Libanon på under en uke. Natt til tirsdag gikk en bil i lufta i et selvmordsangrep i hovedstaden. En sikkerhetsvakt ble drept i angrepet, i tillegg til selvmordsbomberen selv.

Det var en ung politimann som ble drept da han stoppet en bil som kjørte i motsatt kjøreretning. Sannsynligvis avverget han et massedrap, skriver AFP, da bilen kjørte mot en kafe der mange personer var samlet for å se på fotball-VM.

Tre dager tidligere kom Libanons sikkerhetstjeneste så vidt unna et selvmordsangrep nær grensen til Syria.

SISTE NYTT

Siste nytt