Flere hjelpesendinger når fram

Flere hjelpesendinger når nå inn til Burma etter at militærregimet har begynt å lette på restriksjonene for utenlandske hjelpearbeidere.

Bistand til Burma
Foto: AP

Samtidig understreker Verdens matvareprogram at det er behov for mer nødhjelp enn det som slipper inn i landet.

- Skrikende behov

Norsk Folkehjelp er også svært bekymret over situasjonen. De aller fleste av syklonofrene i Burma har ikke mottatt noen form for hjelp. Situasjonen i mange landsbyer er svært dramatisk, rapporterer hjelpeorganisasjonen.

- Det er et skrikende behov for rent vann og mat, forteller Jannicke Storm fra Norsk Folkehjelp i Rangoon.

Enorme behov

Jannicke Storm

Jannicke Storm er Norsk Folkehjelps programleder i Burma

Foto: Norsk Folkehjelp

Hun sier organisasjonens folk har vært i de katastroferammede områdene og sett nøden på nært hold.

- I en av landsbyene som vi distribuerte varer i, har bare 11 av 127 mennesker overlevd. Dette er representativt for mange av landsbyene i området.

Storm forteller at mange av landsbyene de besøker har et enormt behov for hjelp. Det blir anslått at bare 10 - 20 prosent av landsbyene har mottatt noen form for assistanse.

Forsøker å dele

- Hva gjør folk nå for å klare seg?

- Mange av de som har noe, forsøker å dele. Det er overraskende å høre at det er lite tilløp til vold og at det er stor vilje i lokalsamfunnet til å dele det de har.

Det folk har mest behov for nå er mat, rent vann og medisiner. Norsk Folkehjelp jobber også med å få distribuert plastduker, slik at folk som har mistet husene sine skal kunne bygge seg midlertidig ly. Det er nå over en million husløse mennesker i Burma.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt