Normal

Leter i mørket etter overlevende etter flystyrten på Taiwan

Minst 25 personer har mistet livet i flystyrten på Taiwan. Flere kan være fanget i en del av flykroppen som fortsatt ligger under vann. Letingen er en kamp mot klokka i kaldt og mørkt elvevann.

Flyet løftes ut av elv på Taiwan

Halve flykroppen blir heist opp av Keelung-elva i Taiwans hovedstad Taipei. Fortsatt er over 20 passasjerer savnet.

Foto: SAM YEH / Afp

Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord da det knapt ett år gamle propellflyet styrtet, traff ei bru og havnet i Keelung-elva i Taiwans hovedstad Taipei.

Ulykken skjedde få minutter etter avgang fra Songshan-flyplassen sentralt i byen, litt før kl. 11 lokal tid onsdag. Flyet var på vei til Kinman-øyene, en taiwansk besittelse nær det kinesiske fastlandet.

Halen heves opp på krasjet fly på Taiwan

Flyets haleparti heves opp av elven.

Foto: PICHI CHUANG / Reuters
Taiwan flykrasj, halen heves

Halepartiet heves av en kran.

Foto: Ap

Seks timer senere er fortsatt ikke den fremre delen av flykroppen hevet, selv om den ligger på forholdsvis grunt vann. Letemannskapene frykter at 17 mennesker fortsatt kan være fanget der inne. I halepartiet og midtpartiet som ble hevet i ettermiddag, ble en person funnet omkommet.

Like før TransAsia-flyet styrtet i Taiwans hovedstad Taipei, varslet piloten flyplasstårnet om at en av flyets motorer hadde sviktet.

– Mayday, mayday. Engine flameout, sa piloten over sambandet, ifølge New York Times. «Engine flameout» viser til motorsvikt som følge av at flammen i motorens forbrenningskammer slukner.

Leter i mørkt elvevann

Redningsmannskaper leter etter overlevende etter flykrasj på Taiwan

Utover kvelden fortsetter letingen etter overlevende fra flystyrten i Keelung-elva i Taipei.

Foto: SAM YEH / Afp

Dødstallet stiger ettersom redningsarbeidet skrider fram og flykroppen blir hevet. En kran har heist flyets haleparti og midtparti ut av elven.

15 overlevende ble raskt hentet ut av flyet mens det lå i vannet, og flere av dem er sendt til sykehus med skader.

Redningsarbeidet er gjort vanskelig av kaldt vær og til dels dårlig sikt tidligere på dagen. Nå er mørket falt på, og letingen er vanskeligere. Ute på elven ligger det dusinvis med oppblåsbare båter som leter med dykkere og lykter etter mennesker og gjenstander i det mørke elvevannet.

De såkalte «svarte» boksene, det vil si taleregistrator og ferdskaiver, er funnet, ifølge TV-kanalen Channel NewsAsia.

Flyselskapets sjef, Chen Xinde, beklaget ulykken på direktesendt TV onsdag.

En bil som tilfeldigvis kjørte på motorveien Huandong da flyet styrtet, var utstyrt med et kamera på dashbordet. Videoen viser de dramatiske sekundene da flyets venstre vinge traff en drosje og sneiet motorveibrua, før flyet styrtet ned i elva like ved.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt