Leter desperat etter slektninger blant 378 omkomne

I Phnom Penh er pårørende på fortvilet leting etter savnede. Så langt er 378 personer bekreftet døde etter at massepanikk brøt ut på en smal bro i den kambodsjanske hovedstaden mandag kveld.

Dagen etter den tragiske festivalulykken i Phnom Penh mandag leter hundrevis av fortvilte kambodsjanere etter slektninger i de provisoriske likhusene som er satt opp i hovedstaden.

– Så langt er 378 mennesker bekreftet døde, og rundt 750 skadet. Tallet stiger fortsatt, sier talsmann Phay Siphan til AFP.

Tragedien fant sted etter at massepanikk brøt ut på en smal bro som fører over til en festivaløy der en årlig, kambodsjansk vannfestival ble holdt.

Flere hundre mennesker ble trampet ihjel i kaoset som fulgte. Flere skal også ha hoppet fra broen og druknet. Enkelte vitner hevder at flere også døde som følge av elektrisk sjokk etter en kortslutning på den elektrisk opplyste broen.

Leter etter kjente og kjære

Kambodsjanere gråter for ofrene etter festivaltragedien i Phnom Penh

På sykehuset Calmette strømmer pårørende til for å identifisere sine familiemedlemmer.

Foto: Sakchai Lalit / Ap

Tirsdag morgen startet opprydningarbeidet etter ulykken.

Flere hundre pårørende har ifølge AFP samlet seg utenfor sykehuset Calmette i håp om å idenfisere sine savnede.

En rekke omkomne har blitt plassert i ett hvitt telt utenfor sykehuset der de pårørende strømmer på i håp om å få et glimt av de døde.

Politet har fotografert og nummerert mange av de omkomne, mens bekymrede stadig ringer inn for å få greie på om deres familiemedlemmer er å finne blant ofrene.

– Døde fra mangel på oksygen

En kvinne fortalte AFP at hun hadde gjenkjent sin 16 år gamle niese i ett av de provisoriske likhusene.

– Jeg ble fortalt han hun døde i går kveld, så jeg kom hit og fikk se henne, sier hun.

Kvinnen hadde blitt fortalt at niesen døde av elektrisk sjokk, men en av legene på sykehuset stiller seg tvilsom til påstanden.

– Det ser ut som at de har dødd fra mangel på oksygen, sier han, og avviser ryktene om at flere skal ha dødd etter å ha grepet etter elektriske kabler på broen.

Sender de døde hjem

Statsminister Hun Sen beskriver hendelsen som Kambodsjas verste tragedie siden Pol Pot.

Han har lovet at de ofrene som skal ha kommet langveisfra vil bli sendt hjem til sine pårørende ved hjelp av militære kjøretøy.

Hun Sen har også erklært førstkommende torsdag til nasjonal sørgedag etter ulykken.

Kambodsja ulykke

Ulykken fant sted den siste dagen av den årlige vannfestivalen i Phnom Penh.

Foto: Heng Sinith / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt