Normal

– Bygningen kollapset som om den var bygget av sand

Øyenvitner beskriver dramatiske scener da en boligblokk i New Dehli raste sammen. 65 er døde, men manger er fortsatt savnet i ruinene.

Video Oppryddingsarbeidet fortsetter i New Dehli

NETT-TV: Redningsmannskapene jobber fortsatt på spreng i håp om å finne flere overlevende i ruinene.

Redningsarbeidet i den indiske byen fortsetter med uforminsket styrke. Flere hundre redningsmannskaper forsøker å slå seg gjennom ruinene med slegger i jakten på overlevende etter at bygningen i går kollapset .

– Får ikke informasjon

Arbeidet betegnes som risikabelt og politiet strever med å holde desperate pårørende borte fra ulykkesstedet hvor minst 65 mennesker mistet livet i går kveld.

– Min søster og hennes sønn er fortsatt fanget. De bodde i femte etasje, forteller Urmila Khuswa Thakur til nyhetsbyrået AFP.

Den fem-etasjer høye blokken huset 60 familier som hver hadde sin ettroms-leilighet i bygget. Minst 105 mennesker er fraktet til sykehus for behandling.

Thakur kritiserer indisk politi for å ikke ha gjort nok. De fleste barna som nå ligger på sykehus ble reddet ut av ruinene av innbyggerne.

– Vi har vært her i mer enn 12 timer nå. Hvis vi drar til sykehuset for å få informasjon blir vi avvist, forteller den 27 år gamle kvinnen.

Kollapset på to sekunder

Den sammenraste blokken ligger i arbeiderstrøket Laxmi Nagar i byen. Befolkningsveksten er stor, og mange har drevet ulovlig bygging av nye etasjer i blokkene for å skaffe husly til alle.

Det skal også ha foregått ulovlig påbyggingsarbeid på blokka som raste sammen i går, og det spekuleres i om dette er årsaken til ulykken.

Ofre etter bygningskollapsen i India

En ung gutt bærer en annen ut av en tilstøtende bygning som er blitt evakuert.

Foto: Kevin Frayer / Ap

En tenåring som kaller seg Niranjan forteller til det indiske nyhetsbyrået PTI at han var øyenvitne til kollapsen.

– Hele bygningen kollapset i løpet av sekunder. Det var som om den var bygget av sand, forteller gutten som mistet broren, moren, svigerinnen og niesen i kollapsen.

– Jeg løp mot ruinene, men det var ingenting jeg kunne gjøre.

Eieren av boligblokken er nå etterlyst av indisk politi, mistenkt for forsettlig drap .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt