Leter etter forsvunnet 19-åring i Sverige

19 år gamle Tova Moberg har vært savnet siden natt til søndag. Nå er tre menn i 20-årene pågrepet, mistenkt for bortføring.

19 år gamle Tova Moberg har vært savnet siden natt til søndag. Nå er tre menn i 20-årene pågrepet, mistenkt for bortføring.

Politiet leter etter 19-åringen med hunder og helikopter. (Foto: SVT)

Tova Moberg

Tova Moberg bor i Njutånger, sør for Hudiksvall.

Foto: Polisen Gävleborg

Moberg forsvant trolig rundt midnatt, og ble sist sett av venner rundt klokken 21.30 lørdag kveld i Hudiksvall-området, skriver Expressen.

Omstendighetene gjorde at politiet og familien bestemte seg for å gå ut med navn og bilde i håp om å finne henne.

– Det er en myndig person som har rett til å befinne seg hvor hun vil, men omstendighetene rundt forsvinningen har gjort at vi i samråd med pårørende har bestemt oss for å be publikum om hjelp, sier politiets pressekontakt Lisa Sannervik.

Tidlig mandag morgen bekreftet politiet at tre menn i 20-årene er pågrepet.

– Natt til mandag fremkom det opplysninger i etterforskningen som gjorde at politiet kontaktet påtalemyndigheten. De besluttet at mennene skulle hentes inn til avhør, sier pressetalsmann Mikael Hedström ifølge Aftonbladet.

Politiet vet imidlertid ikke hvor 19-åringen befinner seg. De har forsøkt å få kontakt med mobiltelefonen hennes uten hell, og har nå satt inn et helikopter i søket.

– Vi fikk ett resultat vi kan jobbe med, men det er et stort område, sier Matilda Isaksson hos politiet i Gävleborg.

Isaksson sier til Expressen at de fortsatt jobber med å finne ut hvordan hun var kledd lørdag kveld, og at de ikke vil gå ut med ubekreftet informasjon.

Politiet vil ikke kommentere hvordan de pågrepne stiller seg til mistanken mot dem.

Laster kart, vennligst vent...

Tova Moberg ble sist sett i nærheten av Hudiksvall øst i Sverige.

SISTE NYTT

Siste nytt