Familier fra hele verden håper Maria er deres

Familier fra Japan, Sør-Afrika, Sverige, Canada og USA har kontaktet greske myndigheter i håp om at Maria er deres savnede datter eller familiemedlem.

Plakat med Maria utenfor "Smile og the Child" i Aten, Helleas

Plakat med Maria utenfor organisasjon 'Smile og the Child' i Aten. Organisasjonen sier de har mottatt over 8.000 telefonsamtaler og flere tusen e-poster med tips i forbindelse med saken.

Foto: JOHN KOLESIDIS / Reuters

Ukjent jente - "Maria"

Jenta kalt Maria ble funnet hos en 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne i romleiren utenfor Farsala i Hellas.

Foto: Gresk politi

Politiet sa mandag at de har flere mulige spor de følger i jakten på hvor Maria kan komme fra.

Jenta ble funnet hos en 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne i romleiren utenfor Farsala i Hellas. Jenta blir tatt vare på av organisasjonen «Smile of the Child».

Organisasjonen sier de har mottatt over 8.000 telefonsamtaler og flere tusen e-poster med tips i forbindelse med saken.

Familier fra Japan, Sør-Afrika, Sverige, Canada og USA har kontaktet greske myndigheter i håp om at Maria er deres savnede datter eller familiemedlem.

Åtte av tipsene som går på familier med savnede barn tar politiet på alvor. Fire av dem stammer fra USA, ett fra Canada, ett fra Frankrike, ett fra Polen og ett fra Sverige følges opp av politiet.

– Både familiene til savnede barn og andre personer sender oss fotografier og annen informasjon. Vi videresender dette til politiet, sier organisasjonens talsmann Panagiotis Pardalis.

Tips om at jenta er fra Sverige

Et av tipsene som betegnes som mest interessante, kommer fra Sverige.

– Det dreier seg om et barn som forsvant i Sverige, sier Pardalis til nyhetsbyrået TT.

Gresk politi fattet mistanke om barnebortføring siden Maria, som har blondt hår og grønne øyne, ikke ligner på paret hun bodde hos utenfor byen Farsala.

En DNA-test har bekreftet at de ikke er hennes biologiske foreldre. Et ektepar bosatt i en romleir i Hellas, ble mandag varetektsfengslet, siktet for å ha bortført den vesle jenta kjent under navnet Maria.

Par i USA tror jenta kan være deres

Flere medier melder at et par i Kansas i USA har kontaktet greske myndigheter. Parets baby Lisa Irwin forsvant fra deres hjem i oktober 2011. Bilder av hvordan den savnede jenta ville sett ut i dag skal ha likhetstrekk med Maria som ble funnet hos romparet i Hellas.

Interpol har ifølge The Telegraph 38 jenter under seks år i databasen for savnede barn, men ingen av dem passer til beskrivelsen av Maria.

Under rettsmøtet i byen Larissa mandag ble paret Maria bodde hos siktet for å ha forfalsket en fødselsattest. Retten avgjorde at paret skal holdes varetektsfengslet i påvente av en rettssak, opplyser deres forsvarer Konstantinos Katsavos til AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt