Hopp til innhold

Leopard skapte frykt på bilfabrikk i India

Det tok 36 timer før 200 politifolk, vakter og viltvoktere klarte å fange en leopard som skremte ansatte ved en bilfabrikk utenfor New Delhi. Hver dag blir en inder drept av ville dyr som leoparder, tigre og elefanter.

leopard på bilfabrikk

LEOPARD PÅ BILFABRIKK: Vakter som fulgte med på overvåkingskameraene i Marati Suzuki-fabrikken, fikk seg en overraskelse. Det tok 36 timer å fange villdyret.

Foto: Str / AFP

Vaktmannskap på bilfabrikken Marati Suzuki oppdaget til sin store overraskelse en leopard på bilder fra overvåkingskameraene.

Det oppstod full panikk ved bilfabrikken som produserer en million biler i året. De ansatte ble raskt evakuert. Hele området ble sperret av.

leopard fanget

Det tok 200 politi og viltvoktere 36 timer å fange leoparden som skapte frykt og panikk på en bilfabrikk i India torsdag og fredag. Leoparden skal slippes ut i villmarka etter medisinsk sjekk.

Foto: Manoj Kumar / AFP

Bevæpnet med bedøvelsespistoler startet 100 politi og vakter jakten på det ville dyret. Men leoparden hadde gjemt seg godt.

Først i dag, fredag, etter 36 timer klarte de å lokke fram dyret. I dag ble styrken med politifolk, vakter og viltvoktere økt fra 100 til 200 personer.

Levende geit som lokkemiddel

Bilfabrikken ligger i byen Manesar fem mil fra New Delhi.

Leoparden hadde gjemt seg så godt inne på fabrikkområdet at politi og vakter måtte bruke utradisjonelle virkemidler for å finne dyret. En levende geit og store porsjoner med ferskt kjøtt ble brukt for å lokke leoparden fram fra skjulestedet.

Leoparden bedøvd

Ingen er skadd i operasjonen og fabrikkområdet er nå trygt. Det sa visepolitimester Ashok Bakshi til nyhetsbyrået AFP.

– Jakten endte godt, viltvoktere klarte å bedøve leoparden, sier politilederen.

– Villdyret er flyttet fra fabrikkområdet og etter en medisinsk sjekk vil leoparden bli satt fri ute i naturen.

Ville dyr dreper en inder hver dag

Mange indere dør hvert år som følge av angrep fra ville dyr. Dødelige sammenstøt mellom dyr og mennesker har økt de senere årene, mye på grunn av at skogen krymper og urbaniseringen øker.

politi såret av leopard

En politimann hjelper en kollega som er blitt angrepet av en leopard. Hver dag dør en inder som følge av angrep fra ville dyr. Bildet er fra en episode 18. desember 2015 i Maligoan området i Guwahati.

Foto: Biju Boro / AFP

Ifølge Indias miljødepartement har 1114 mennesker blitt drept av ville dyr i perioden mellom april 2014 og mai 2017. Det tilsvarer mer enn ett dødsfall hver dag.

Det er elefanter og tigre som dreper flest, men mange blir også angrepet av leoparder.

35 skadd i leopardangrep

Tidligere i år ble 35 mennesker skadd da en leopard skapte kaos i byen Raiganj. Ifølge indiske medier løp leoparden gjennom hager og hus og angrep alt som kom i dens vei. Det skjedde 4 januar i år.

Leopard-angrep på barneskole

I fjor vandret en leopard inn på en barneskole sør i India. Tre barn ble skadet da den gikk til angrep. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble skolen sperret av i flere dager før leoparden ble oppsporet og bedøvet.

Det anslås at det finnes mellom er 12.000 og 14.000 leoparder i India. Om lag en leopard blir drept av mennesker hver dag i India.

leopard

Folk samler seg for å se på en leopard som har satt hodet fast i en krukke. En inder dør hver dag som følge av angrep fra elefanter, tigre, leoparder og andre dyr. Bildet er tatt i september 2015 i Rajsamand i delstaten Rajastan

Foto: Kabir Jethi / AP

SISTE NYTT

Siste nytt