Lengre reise for Hellas-turister

Generalstreik i Hellas gir rundt 400 norske turister en ekstra buss- og båttur og opptil 6,5 timer lengre reisetid enn planlagt.

Turister venter på kaia i Pireus, Hellas
Foto: JOHN KOLESIDIS / Reuters

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Marie-Anne Zachrisson

Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Foto: Pressebilde
Helen Begby

Helen Begby, informasjonssjef i Apollo sier de ikke har hørt om noen problemer på grunn av streiken.

Foto: Johnny Syversen

I dag er det generalstreik i Hellas i forbindelse med de omfattende sparetiltakene som den greske regjeringen har vedtatt for å takle de store økonomiske problemene landet er inne i.

Les: Generalstreik i Hellas

Rammer båt, tog og buss

For turister i landet merkes streiken for reisende med både båt, tog og buss. Norske turister med billetter fra reiseselskapet Ving får i dag en annen reise enn planlagt.

– I dag har vi to fly ut fra Gardermoen som skulle til Thasos og Skiathos som begge nå går til Thessaloniki på grunn av streiken, forteller salgs- og driftsdirektør i Ving, Marie-Anne Zachrisson.

Dette betyr at reisende både på vei til ferie på disse øyene, og de som avslutter ferien sin i dag, må regne med ekstra lang reisetid.

– De må regne med lengre reise til og fra flyplassen. For de som har den tøffeste ruten dreier det seg om ca. 6,5 timer ekstra reising, sier Zachrisson i Ving til NRK.

Det er de som skal til eller fra Skiathos som får den tyngste reisen. De må regne med en ekstra busstur på 4,5 timer og en båttur på 2 timer.

Ifølge Ving gjelder disse endringene i dag rundt 400 av deres passajerer. Alle endringen gjelder skal ha fått informasjon fra selskapet om hvordan reiseruten blir under streiken.

–Akkurat som normalt

Samtidig som reiseoperatøren Ving melder om fly som må lande langt fra sine egentlige destinasjoner, melder andre norske selskaper at de ikke merker noe til streiken.

– Det meste går akkurat som normalt. Heldigvis berører streiken oss ikke i noen særlig grad, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

Hun kan fortelle at streiken ikke merkes noe særlig ute på de ferieøyene der de har feriegjester.

– Ute på øyene merker de det ikke. Ting er åpent som normalt, og det er ingen demonstrasjoner ute på ferieøyene, forteller Begby.

Også Star Tour sier at de ikke kjenner til noen problemer for norske reisende i Hellas på grunn av generalstreiken.

Selskapet har to fly til og fra ferielandet i perioden greske arbeidstakere er i generalstreik.

– Likevel forventer vi at alt går som normalt. Vi har ikke fått bekreftet det motsatte. Eventuelt kan det bli noen mindre forsinkelser, men det virker som det meste går som normalt, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour.

Hun virker å tro at grekerne helst vil unngå å ramme turistnæringen for hardt.

– Dette er en litt tosidig sak. Selvfølgelig er det generalstreik, men dette er også et år hvor grekerne vel trenger turismen mer enn noen gang, sier Petersson i Star Tour.

Svenske turister i Pireus' streikerammede havn

Svenske turister leser et flygeblad fra streikende havnearbeidere utenfor det stengte billettkontoret i Pireus havn.

Foto: Dimitri Messinis / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt