NRK Meny
Normal

Lekkasje fra atomkraftverk i Japan

Det er registrert lekkasjer ved atomkraftverket i Onagawa nordøst i Japan etter jordskjelvet som rammet landet i går. Fire mennesker mistet livet i skjelvet.

Onagawa atomkraftverk

Selskapet som driver Onagawa atomkraftverk hevder det forløpig ikke er registrert høyere stråleverdier utenfor kraftverket enn normalt.

Foto: KYODO / Reuters

Selskapet, Tohoku Electric Power, som driver kraftverket forteller at vann har lekket ut fra raktor én og to og fra andre deler av kraftverket. De hevder det forløpig ikke er registrert høyere stråleverdier utenfor kraftverket, melder nyhetsbyrået Reuters.

Kjøleanlegget stanset midlertidig etter skjelvet, men nødgeneratorene ble ikke rammet.

LES: Nytt kraftig jordskjelv i Japan

LES: - Ikkje som å varsla veret

Fire døde

Alle redningsarbeiderne som jobber ved atomkraftverket Fukushima Daiichi, som fikk store skader etter tsunamien i mars, ble raskt evakuert etter skjelvet.

Fire mennesker mistet livet og over 100 ble skadd i det kraftige jordskjelvet som hadde en styrke på 7,1, og rammet områder som alt er ødelagt etter jordskjelvet og tsunamien i mars.

Dette er et av de kraftigste skjelvet som er registrert i Japan siden det dødelige jordskjelvet og tsunamien rammet landet 11. mars.

Blant dem som omkom, var en 63 år gammel kvinne i Yamagata som døde fordi respiratoren hennes stanset på grunn av strømbrudd. To eldre menn og en dame på 83 år er også blant de omkomne, ifølge tv-stasjonenNHK.

LES: – Kom tilbake, det er trygt i Japan

Tsunamivarsel trukket tilbake

Umiddelbart etter skjelvet ble det sendt ut tsunamivarsel for den samme kysten som ble rammet av det voldsomme jordskjelvet og tsunamien 11. mars.

Tv-stasjonen NHK sendte ut meldinger der de oppfordret befolkningen i de utsatte områdene til å evakuere. Men etter kort tid ble varselet trukket tilbake.

Flere timer etter det siste skjelvet var fortsatt 3,6 millioner mennesker i det nordøstlige Japan uten strøm.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt