Leger uten grenser savner mange

Leger uten grenser savner mange av sine lokalt ansatte på Haiti. - Håpet om å finne dem svinner, sier informasjonssjef Siv Mjaaland.

Et team fra Leger uten grenser i Haiti

Leger uten grenser i arbeid i Port-au-Prince

Foto: Julie Remy / Scanpix/AFP

Leger uten grenser hadde 800 hjelpearbeidere på Haiti før jordskjelvet. Det inkluderer alt fra leger til sjåfører.

- Veldig mange av dem har vi ikke fått kontakt med etter katastrofen. Vi får stadig mindre håp om å finne dem i live, sier Siv Mjaaland.

Sender forsterkninger

Morten Rostrup

Den norske legen Morten Rostrup

Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix

Leger uten grenser har etter jordskjelvet sendt 100 hjelpearbeidere til Haiti. De kommer i tillegg til de legene, sykepleierne og andre hjelpearbeidere organisasjonen hadde på Haiti før katastrofen inntraff.

Blant de nye som kom til Port-au-Prince i helgen var legen Morten Rostrup og jordmoren Veronica Gran. To andre leger reiser til Haiti i dag.

Politikere går i veien

- Vi opplever et sterkt press for å få utstyret vårt frem i tide. Å redde liv er det viktigste, sier Siv Mjaaland.

Hun er enig med tidligere utenlandssjef i Norges Røde Kors, Halvor Fossum Lauritsen. Han er bekymret for at ledere og politikere som drar til Haiti opptar for mye ressurser.

- Hvis de opptar tid og ressurser,som ellers kunne vært brukt til å redde mennesker, så synes ikke jeg det passer seg. Det er egoistisk rett og slett, sa Lauritzen.

- Nå må vi få det aller nødvendigste ut til befolkningen. Leger uten grenser må få på plass utstyr og folk. Alt annet må vente til siden, sier informasjonssjef Siv Mjaaland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt