Lege funnet skyldig i terror

I Storbritannia er en irakisk lege funnet skyldig i å ha planlagt terrorangrep i London og Glasgow i fjor.

Terrorangrep i Glasgow juni 2007

To menn kjører en brennende bil inn i hovedterminalen på flyplassen i Glasgow i Skottland.

Foto: Metropolitan Police / AP

Retten fant det bevist at irakeren planla bombeeksplosjoner i sentrum av London og ved flyplassen i Glasgow i juni 2007.

Selv hevdet den 29 år gamle irakeren at han bare hadde til hensikt å skape frykt.

Hans medtiltalte, en nevrolog fra Jordan, ble frifunnet på alle punkter.

Se: Angrepet i Glasgow. Dagsrevyen 30.7.07

Brennende bil mot flyplass

Det var på årets travleste reisedag i fjor sommer at to menn prøvde å kjøre en brennende bil full av bensin og gassbeholdere inn i terminalbygget ved flyplassen i Glasgow.

Angrepet mislyktes, og en av gjerningsmennene døde senere på sjukehus av brannskadene han pådro seg. I dag ble den andre gjerningsmannen, den 29 år gamle irakiske legen Bilal Abdullah, funnet skyldig i å ha planlagt drap

- Det var bare flaks som ikke gjorde at mange mennesker ikke ble drept og lemlestet i disse angrepene, sier Karen Jones fra påtalemyndighetens antiterrorenhet.

Den iraksike legen ble også funnet skyldig i å ha plassert to bilbomber utenfor en nattklubb i sentrum av London dagen før angrepet i Glasgow, bomber som aldri eksploderte som planlagt.

Vakte oppsikt

De mislykkede terrorangrepene vakte oppsikt her i Storbritannia fordi mennene som sto bak arbeidet som leger i det britiske helsevesenet.

De skal ha vært medlemmer av en liten islamistisk terrorcelle som hadde latt seg inspirere av A -Qaida, men som var selvlærte og handlet på egen hånd.

Legen som i dag ble funnet skyldig, får sin straff i morgen og risikerer fengsel på livstid.

Les også: Bil kjørte inn i flyplass

Les også: - Det var et terrorangrep

SISTE NYTT

Siste nytt