Leder for FNs klimapanel trekker seg


Indiske Rajendra Pachauri, trekker seg som leder for FNs klimapanel (IPCC) etter anklager om seksuell trakassering. Selv mener han at datamaskinen er hacket.

ederen for FNs klimapanel, Dr. Rajendra K. Pachauri

Leder for Fn-s klimapanel, Rajendra Pachauri trekker seg

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Rajendra Pachauri har vært leder av FNs klimapanel (IPCC) siden 2002, og mottok i 2007 Nobels fredspris, sammen med amerikanske Al Gore for kampen mot klimaendringene.

Via tekstmeldinger og e-poster

Nå trekker han seg som leder for panelet etter beskyldninger om seksuell trakassering mot en 29 år gammel researcher ansatt på et forskningsinstitutt i New Delhi som ledes av Pachauri, skriver den britiske avisen The Independent.

Men organisasjonen forsikrer at klimaarbeidet vil fortsette.

– Denne handlingen sikrer at IPCCs oppdrag fortsetter uten avbrytelser, heter det i en uttalelse fra IPCC.

Den tidligere nobelprisvinneren skal ifølge anklagene ha oppført seg upassende både fysisk, men også i e-poster, tekstmeldinger og gjennom WhatsApp-beskjeder.

Pachauris advokater omtaler anklagene som en «konspirasjon» som «særinteresser» står bak, som har som mål å «ødelegge» Pachauris omdømme, skriver The Financial Times.

Mener han har blitt hacket

Pachauri avviser anklagene om seksuell trakassering, og mener han selv er utsatt for en kriminell handling og at noen har brutt seg inn på hans datamaskin og telefon.

– Dette har ingen rot i virkeligheten og jeg har bevis for at noen har brukt datamaskinen min uten mitt samtykke, sier Pachauri til den indiske avisen India’s Economic Times i dag.

Den 75 år gamle Pachauri skulle etter planen gå av som leder for FNs klimapanel i oktober.

Nestleder for FNs klimapanel, Ismail El Gizouli, er innsatt som midlertidig, fungerende leder for panelet, opplyser IPCC

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt