Hopp til innhold

Le Pen vil utvise alle utlendinger som er under overvåking

Det kom fram på en pressekonferanse etter skytingen i Paris.

Le Pen

Presidentkandidat Marine Le Pen i partiet Nasjonal holdt pressekonferanse fredag dagen etter skytingen på Champs-Élysées i Paris.

Foto: Martin Bureau / AFP

Le Pen ber regjeringen utvise alle utlendinger som er i etterretningsmyndighetens søkelys.

Lederen for Nasjonal Front mener også at Frankrike bør gjeninnføre grensekontroll.

Torsdag skjøt en 39 år gammel mann en politimann og skadet flere andre midt i hjertet av Paris. Han var fra før i politiets søkelys for ekstremisme, og han var tidligere dømt for angrep på en politibetjent.

IS, som har tatt på seg skylden for angrepet, antyder at han er belgisk statsborger. Det tilbakevises av belgiske justismyndigheter, som sier han er fransk.

Avlyste valgkampen

Fredag morgen opplyste Emmanuel Macron, som ligger best an til å vinne valget, at også han avlyser sine arrangementer senere samme dag.

Macron

Flere av hovedkandidatene avlyste valgkampen etter angrepet i Paris torsdag.

Foto: Martin Bureau / AFP

Konservative François Fillon og høyrepopulisten Marine Le Pen har gjort det samme. Og lørdag er valgkampen før første valgomgang uansett over.

Presidentvalg som planlagt

Regjeringen og sikkerhetsstyrerne er mobilisert, og ingenting kommer til å hindre gjennomføringen av valget i Frankrike, lover statsminister Bernard Cazeneuve.

– Ingenting skal hindre dette grunnleggende demokratiske øyeblikket for landet vårt, sier statsministeren ifølge avisa Le Figaro.

SISTE NYTT

Siste nytt