Hopp til innhold

Latterliggjør Trumps teori om rigget valg

USAs president Barack Obama sier påstanden fra den republikanske presidentkandidaten Donald Trump om at høstens valg vil bli rigget, er «latterlig».

USA-OBAMA/

President Barack Obama avviser påstanden fra Donald Trump om valget i november.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

– Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne for å svare på dette spørsmålet, sa Obama etter at en journalist spurte ham om saken etter en pressekonferanse torsdag.

Han legger til at det er latterlig at Trump antyder at det er en konspirasjonsteori om et rigget valg.

– Selvfølgelig er ikke valget rigget. Hva betyr det egentlig, spør Obama.

US-REPUBLICAN-PRESIDENTIAL-CANDIDATE-DONALD-HOLDS-RALLY-IN-ASHBU

Trump sa denne uka at han frykter valget til høsten ikke blir rettferdig.

Foto: ALEX WONG / Afp

Trump frykter skittent spill

Trump, som den eneste presidentkandidaten i moderne tid, påsto tidligere denne uken at han frykter at høstens presidentvalg kommer til være rigget.

– Jeg er redd valget kommer til å bli rigget, for å være ærlig, sa Trump mandag kveld.

Trump kom ikke med noen form for bevis eller forklaring på hvorfor han frykter skittent spill under valget.

Påstanden kom etter at han først hadde hevdet at Det demokratiske partiet rigget sitt nominasjonssystem for å sørge for at Hillary Clinton slo Bernie Sanders.

Bråk rundt konas visum

Den aller siste kontroversen rundt den republikanske presidentkandidaten gjelder kona Melanias visum. I lys av mannens harde utfall mot ulovlige innvandrere har hun i intervjuer understreket at hun alltid har fulgt regelverket. Det samme ble sendt ut som offisiell uttalelse i går.

Melania Trump er opprinnelig fra Slovenia, og har opplyst at hun startet å jobbe som fotomodell i USA i 1996, men nå er det dukket opp et bilde som skal være tatt i 1995 i New York for et fransk magasin.

Melania Trump

I NYTT BRÅK: Det stilles nå spørsmål om Melania Trump har hatt orden i alle papirer da hun startet å jobbe i USA.

Foto: JEFF SWENSEN / AFP

Valgkampstaben til Trump har hele tiden nektet å opplyse hvilken type visum Melania Trump innehadde før hun ble amerikansk statsborger, om det gav rett til å arbeide, og når hun innehadde det.

Selv har hun fortalt at hun jevnlig fløy til Europa for å fornye visumet, slik reglene krever. Men dette gjelder kun for turistvisum og en type forretningsvisum uten rett til permanent arbeide.

Lederen for ett av modellbyråene Melania var tilknyttet, har sagt at han betalte for et såkalt H1B-visum i 1996. Innehar man et slikt, som gir rett til å arbeide i USA, trenger man ikke reise til hjemlandet for jevnlig fornyelse.

H1B-visum er en av typene som Donald Trump mener det er utbredt misbruk av.

SISTE NYTT

Siste nytt