Hopp til innhold

TV-legenden Larry King er død

Den profilerte amerikanske talkshow-verten Larry King er død. Han ble 87 år gammel.

_ZuUDrZYHM0

Larry King har i en årrekke vært en profilert programleder på både radio og TV.

Foto: Richard Drew / AP
Larry King ble for alvor kjent for programmet Larry King Live som gikk på CNN fra 1985 til 2010, der han med sine karakteristiske røde bukseseler intervjuet tusener av kjente personer, fra presidenter til filmstjerner.

Det melder Ora Media på Kings offisielle Twitter-konto lørdag.

Det er med enorm sorg at Ora Media meddeler dødsfallet til vår med-grunnlegger, vert og venn Larry King, som gikk bort i morges, 87 år gammel, Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles, heter det i uttalelsen.

Kings sønn Chance bekrefter også dødsfallet overfor CNN.

King ble nylig skrevet ut fra sykehus etter at han nyttårsaften ble innlagt på en intensivavdeling med koronaviruset.

King ble da innlagt ved Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles der han måtte få oksygentilførsel.

Han har hatt flere helseproblemer de siste årene. Siden 1987 har han hatt hjerteproblemer, og i 2017 fikk han lungekreft. King hadde også et slag i 2019.

Egen stjerne på Walk of Fame

King, som ble født i Brooklyn og egentlig heter Larry Zeiger, er blitt et av de mest kjente ansiktene i TV-verdenen etter at han først hadde vært programleder på radio i sju år.

Mest kjent er han kanskje for sitt show Larry King Live som han ledet på CNN fra 1985 til 2010.

King var med på å grunnlegge Ora TV i 2012, og ledet sitt eget show Larry King Now, som ble sendt frem til februar i fjor.

Da han hadde vært 40 år i radio og TV i 1997, hedret Hollywood ham med en stjerne på Walk of Fame på Hollywood Boulevard, ikke langt fra CNNs Los Angeles-kontorer. Han har også vunnet Emmy-prisen.

Video Larry King tok farvel

Siste sending av Larry King Live på CNN i 2010. Larry King tar farvel med sine seere.

Gift åtte ganger

I løpet av de tiårene han har vært på CNN, har han intervjuet omtrent alle som er noe på sitt daglige show, inkludert samtlige amerikanske presidenter siden Gerald Ford.

Andre høydepunkter har vært Playboy-grunnleggeren Hugh Hefner som hadde med seg et harem av playmates, bokseren Mike Tyson som ble intervjuet i ringen, og den palestinske lederen Yasser Arafat.

King var gift åtte ganger i løpet av sitt – med sju forskjellige kvinner. Han var gift to ganger med Alene Akins som han sist skilte seg fra i 1972.

Han var midt i en skilsmisseprosess med sin sjuende kone, Shawn Southwick, da han døde. De hadde vært gift siden 1997.

To av Kings barn, Andy (65) og Chaia (51) døde sommeren 2020. Han etterlater seg tre gjenlevende barn, ni barnebarn og fire oldebarn.

SISTE NYTT

Siste nytt