Her er lammet som smeltet pave Frans sitt hjerte

Da pave Frans besøkte en levende julekrybbe i utkanten av Roma, fikk han seg en hyggelig overraskelse.

Pave Frans med avbildet med et lam rundt nakken

Pave Frans med avbildet med et lam rundt nakken.

Foto: - / Afp

Paven besøkte julekrybben som er satt opp ved St. Alfonso Maria de' Liguori-kirken i Roma i forbindelse med Helligtrekongersdag som startet mandag 6. januar. En kvinne utkledd som en av skikkelsene i julekrybben la lammet rundt skuldrene på den begeistrede paven.

Helligtrekongersdag er en kirkelig festdag som markerer dagen kristne mener de tre vise menn eller hellige tre konger fra øst besøkte Jesusbarnet.

Populær pave

Pave Frans bærer på et lam

Pave Frans skiller seg klart ut fra sin forgjenger. Det har bare gjort ham mer populær.

Foto: - / Afp

Bildene, som er noen av de mest bedårende tatt av pave Frans, vil sikkert bare bidra til å ytterligere styrke populariteten til paven fra Argentina.

Tidligere i januar la Vatikanet tall som viste at over 6,6 millioner mennesker deltok på begivenheter med pave Frans i Vatikanet fra han ble valgt i mars i fjor og til årsskiftet. Det er nesten tre ganger så mange som pave Benedikt klarte å trekke gjennom hele 2012.

Antall besøkende viser at pave Frans er enormt populær sammenlignet med sin forgjenger, og med slike bilder kan man kanskje skjønne hvorfor.

Tall som ble lagt fram i januar i fjor viser at 2,3 millioner mennesker kom for å delta på pavelige begivenheter i Vatikanet i hele 2012. Pave Benedikt abdiserte i mars i fjor grunnet sviktende helse.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt