Hopp til innhold

Bombe mot fullsatt moské

Minst ni mennesker er drept, blant dem en høytstående, moderat muslimsk leder, i to bombeangrep i Pakistan i dag.

Bombeeksplosjon i Lahore
Foto: Arif Ali / AFP

En selvmordsbomber uløste eksplosiver i en moské rett etter fredagsbønnen.

Over 100 mennesker ble såret i angrepene.

Den første bomben eksploderte i en muslimsk utdanningsinstitusjon, der skolens rektor ble et av ofrene. Rektoren er kjent for sin sterke motstand mot Taliban-bevegelsen.

I skolens moské

Fire andre ble drept ved og i skolens moské. Eksplosjonen var så kraftig at ytterveggene kollapset og en rekke nabohus ble ødelagt.

I det andre angrepet ble minst fire mennesker drept, og nærmere 100 ble såret da en bil fylt med eksplosiver ble kjørt inn i veggen til en moské i byen Nowshera, nordvest i Pakistan.

Her hadde muslimene akkurat samlet seg i moskeen da eksplosjonen ble utløst. Taket på bygningen falt ned over de mer enn 100 som var der, skriver nettstedet til den pakistanske TV-stasjonen GEO TV .

Dr Sarfraz Naemi er en kjent, moderat religiøs prest og skoleleder. Han befant seg i sitt kontor i hans eget moské-kompleks da han ble drept. Politiet tror at også dette angrepet ble gjennomført av en selvmordsbomber.

Svarer med bomber

Angrepene øker den spente situasjonen i Pakistan ytterligere. Pakistanske styrker har trappet opp angrepene mot militante grupper nordvest i landet kraftig etter at USA vedtok å tredoble støtten til Pakistan.

Etter mer enn en måned med kamper i Swat-dalen nordvest for hovedstaden Islamabad har Taliban lidd en rekke nederlag. De siste dagene har regjeringsstyrkene utvidet aksjonene også til andre områder i nordvest-regionen.

Bare i dag er det drept rundt 40 Taliban-medlemmer og 10 pakistanske soldater i kamper i Swat-dalen, ifølge militærkilder.

Taliban har svart med en rekke blodige bombeangrep i Pakistans byer.

Opptrappingen av kampene og bombeangrepene har satt Pakistans stabilitet i fare - ikke minst fordi landet har atomvåpen.

SISTE NYTT

Siste nytt