NRK Meny
Normal

Sykepleier lagt inn med mulige ebola-symptomer i Australia

En 57 år gammel kvinne er lagt inn til observasjon ved et sykehus i Cairns, etter å ha fått en mild feber. Kvinnen har nylig behandlet ebola-smittede i Sierra Leone.

Laster kart, vennligst vent...

Cairns ligger i Queensland, helt nord i Australia.

Ifølge australske ABC News ba kvinnen selv om å bli lagt inn, etter å ha fått en svært mild feber, på 37,6 grader

Kvinnen, som er fra Cairns i Queensland - helt nord i Australia, kom til Australia på tirsdag, etter å ha vært i Sierra Leone i en måned. 57-åringen har jobbet med å behandle andre ebola-smittede for Røde Kors.

Sjefen for helsevesenet i Queensland, dr. Jeanette Young, sier at kvinnen skal ha brukt verneutstyr under hele sitt opphold i Sierra Leone, og at reglene for dette ikke skal ha blitt brutt.

– Det er ingen fare for det øvrige samfunnet i det hele tatt. Hun har vært i sitt eget hjem, og har vært isolert der, sier dr. Young til ABC News.

Følte seg frisk

Den 57 år gamle kvinnen skal ha hatt en kvinnelig romkamerat, uten at dette er noe som bekymrer helsemyndighetene i Australia.

– Det er ingen fare for samfunnet i Cairns. Sjansen for at hun smitter noen andre er veldig, veldig lav, sier Young.

– Hun er ikke syk på det nåværende tidspunkt. Det er en mild feber, men vi tenkte at det var viktig at hun kom til sykehuset i Cairns for å bli testet.

Kvinnen skal ha følt seg frisk da hun kom til Australia tidligere denne uken, men tok selv kontakt med sykehuset da hun oppdaget at hun hadde feber.

Ifølge dr. Young vil man nå gjennomføre omfattende tester av kvinnen, for å finne ut om hun faktisk er smittet av ebola. Det er blant annet gjennomført en analyse av kvinnens blod, resultatene av denne er ventet sent torsdag kveld eller tidlig fredag, australsk tid.

Mann testet negativt

Det er ikke den første gangen helsemyndighetene i Queensland har fått testet sin beredskap når det gjelder å håndtere ebola. En 27 år gammel mann har tidligere blitt lagt inn på sykehus med mulig ebolasmitte.

Mannen hadde blitt syk etter å ha vært på reise i ebolarammede Kongo, men prøvene viste at mannen ikke var smittet av den dødelige sykdommen.

Tidligere denne uken ble det klart at en spansk helsearbeider er den første som har blitt smittet av ebola på europeisk jord.

Teresa Romero (44) har fortalt at hun begynte å merke symptomer allerede 27. september, og at hun da tok kontakt med et sykehus i Madrid. Da skjedde det imidlertid ingenting, og først 6. oktober ble det klart at kvinnen hadde ebola.

Helsearbeideren ble smittet da hun behandlet en spansk misjonær som hadde blitt smittet i Vest-Afrika, og var fløyet til Spania. Hun ble trolig smittet av at hun tok seg til ansiktet med en smittet hanske.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt