NRK Meny
Normal

Lærer fant på knivangrep

Læreren på en skole i Paris som sa at han hadde blitt angrepet av en mann som skal ha hyllet IS innrømmet at han skal ha funnet på angrepet.

FRANCE-ATTACK/ French police and journalists stand in front of the nursery school where a hooded man claiming to be acting for Islamic State attacked a teacher with a knife in Aubervilliers

FALSK ALARM: Både media og politi var raskt på plass etter at en lærer påstod at han hadde blitt angrepet av en mann som påkalte IS idet han angrep.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Tidligere i dag fortalte læreren at mens han holdt på å forberede seg til dagens første time ble han angrepet av en mann i malerklær og finlandshette på en barneskole i Paris-forstaden Aubervilliers.

Panikken spredde seg raskt i et Paris som har vært på tå hev siden terrorangrepet for en måned siden, og antiterror-enheten ved påtalemyndigheten i Paris etterforsket hendelsen som et terrorangrep.

IS-advarsel

«Dette er Daesh (IS, journ.anm.), dette er bare begynnelsen, dette er en advarsel», hevder læreren at mannen skal ha ropt ifølge den lokale påtalemyndigheten som siterte øyenvitner som fikk med seg hendelsen.

Mannen løp deretter fra stedet og store politistyrker jaktet på det de trodde kunne være en terrorist mandag formiddag.

Den franske læreren ble lagt inn på sykehus med knivstikk i magen og i halsen, men var ikke alvorlig skadet.

Oppfordret til lærer-angrep

Det franskspråklige IS-magasinet, Dar-al-islam, oppfordret i sin novemberutgave til å angripe lærere i den franske skolen. De kalte det franske utdanningssystemet «fiender av Allah», og et sted der de lærte om sekularitet. Magasinet anklaget også franske lærere for å drive en «krig mot den muslimske familien».

Regjeringen lover å forsterke sikkerhetstiltakene ved byens skoler, som allerede er betydelig skjerpet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt