NRK Meny
Normal

Labour sparket «dronning-hater»

Labour-politikeren som kalte den britiske dronningen for en parasitt og et skadedyr, fikk onsdag kveld sparken fra partiet.

Dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth.

Foto: Toby Melville / Scanpix/AFP

Labour-politiker Peter White forsvarte først utbruddet sitt, før han senere ga sin uforbeholdne beklagelse.

Men det holdt ikke til å spare ham fra å bli sparket ut av London Labour.

«Parasitt og skadedyr»

Kommentarene som kostet White stillingen ble lagt ut på Facebook-siden til det konservative parlamentsmedlemmet Andrew Rosindell, som på sin side har jobbet for at dronningens «diamond jubilee» i 2012 skal bli markert med en offentlig helligdag.

White skrev: «Hva er poenget med å feire diamant-jubileet til noen som er født inn i en maktposisjon. Hun er en parasitt og melker landet vårt for alt hun kan.»

Han skrev også at dersom dronningen fremdeles ønsker at skattebetalernes penger skal brukes til å vedlikeholde Buckingham Palace, så burde også slottet åpnes for publikum - ellers burde hun tenke på å selge noen av eiendommene sine.

«Ikke misforstå meg, jeg har ingen problemer med offentlige helligdager, men la oss heller ha en som betyr noe, i stedet for å feire et skadedyr,» skrev White på Facebook-siden til Rosindell.

Forstår at White ble sparket

Ifølge Rosindell skapte Whites angrep på monarkiet raseri hos mennesker i hele verden, også hos flere med sympatier for et republikansk styresett.

– For å være helt ærlig er det hans egne handlinger som er årsaken til det som er skjedd. Jeg synes det er forståelig at Labour ikke ønsker å bli identifisert med ham. Disse kommentarene var skamløse og fornærmet mennesker i hele verden, sier Rosindell.

I oktober beklaget White uttalelsen i en pressemelding som ble sluppet av partiet: «Måten jeg ordla meg var aldeles upassende. Jeg angrer på hva jeg sa, og jeg beklager.»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt