«Mitt Romney valgt som USAs 45. president»

Ved en glipp skal Republikanerne ha publisert en nettside som lå på vent i tilfelle Mitt Romney ble president.

Romney - the president elect

ROMNEYS UTOPIA: Som USAs 45. president skulle Republikanernes Mitt Romney ha vært «opprømt over nasjonens fremtidsutsikter». På nettsiden ble folk også oppfordret til å søke stillinger i hans regjeringsapparat.

Foto: Political Wire / Skjermdump

Det var den velrenommerte, politiske bloggen Political Wire som skal ha oppdaget at nettsiden som proklamerer Mitt Romney som USAs 45. president lå ute på en offentlig server en kort periode onsdag.

Den storslåtte nettsiden hadde vært på sin plass dersom den republikanske presidentkandidaten faktisk hadde seiret over Barack Obama, men den gang ei.

Nettsiden fra den alternative framtiden åpnet med et sitat fra Romney som forteller at han er opprømt over nasjonens fremtidsutsikter, og som lover at hans første prioritet som USAs nyvalgte president vil være å få folk tilbake i jobb.

Romney - the president elect

På nettsiden søkte de etter personer som kunne tenke seg å arbeide i den tapende presidentkandidatens tenkte regjeringsapparat.

Foto: Political Wire / Skjermdump

Nettselskap bekrefter å ha laget siden

Et søk på nettsiden romney.solutionstreamcreative.com, viser at nettsiden dukker opp i søkemotorene, men at innholdet nå er slettet.

Ifølge Huffington Post, skal en av eierne av selskapet SolutionsStream, ha bekreftet at de ble kontaktet av frivillige som arbeidet for den republikanske presidentkandidatens overgang til makten.

De ønsket å forberede en nettside som skulle stå klar dersom Romney seiret over den sittende presidenten, Barack Obama.

Dette skjedde rundt ti dager før valget. Jason Thelin bekreftet også at nettsiden stod klar til bruk.

«President Romney»

Romney- the president elect

«Her kommer det mer informasjon de neste ukene om den valgte president Romneys innvielsesseremoni 21. januar 2013.»

Foto: Political Wire / Skjermdump

Bloggen Political Wire klarte å sikre seg noen skjermdumper av nettsiden før den ble slettet.

Skjermdumpene viser blant annet en nettside som handler om at den «valgte president Romney» skal «gjeninnføre Amerikas lederrolle».

Nettstedet hadde også et punkt hvor man kunne søke seg til stillinger i Romneys regjering, og en liste over alle de nominerte – denne var imidlertid foreløpig ikke utfylt.

Det har ikke lyktes NRK å få noen kommentar fra Mitt Romneys valgkamporganisasjon.

SISTE NYTT

Siste nytt