London-morderne la seg i bakhold for politiet

De to mennene som er mistenkt for kjøttøks-mordet i London onsdag la seg i bakhold for politiet. Det viser en dramatisk video av arrestasjonen.

Britisk politi

Britisk politi arbeidet torsdag med å sikre spor på stedet der Afghanistan-veteranen Lee Rigby ble drept.

Foto: Neil Hall / Reuters

Den britiske avisen Daily Mirror publiserte fredag en ti sekunder lang amatørvideo som viser hva som skjedde da de to mennene ble arrestert.

Videoen viser at de to drapsmennene hadde slept liket av den drepte soldaten Lee Rigby ut i midten av gaten, skriver avisen.

Bildene viser hvordan de to mennene etter drapet, snakker med forbipasserende og tre kvinner som prøver å hjelpe offeret i åtte minutter.

Når de ser politibilen komme rundt hjørnet, beveger de seg raskt for å forberede bakholdet. Den ene av de to løp da rett mot politibilen med en kniv i hånden.

Bildene viser at han var under en meter fra den kvinnelige sjåføren av politibilen da en kollega i baksetet på bilen skjøt angriperen med to skudd gjennom bakvinduet.

Siktet på politimennene

Etter at den ene drapsmannen var truffet hoppet to politimenn ut av bilen for å arrestere ham.

Lee Rigby

Et udatert bilde av Lee Rigby, 25-åringen som ble drept i London onsdag.

Foto: Ministry of Defence/Crown Copyright/Handout / Reuters

De så ikke at den andre drapsmannen, som hadde beveget seg til siden, siktet på dem med et håndvåpen.

I siste liten blir han oppdaget av en tredje politimann, fra elitestyrken Trojan-gruppen, og det blir avfyrt seks skudd. Dermed var begge drapsmennene truffet.

Ventet i åtte minutter

Videoen er tatt av en innbygger i en av boligblokkene som har utsikt til drapsstedet i Artillery Road i London-bydelen Woolwich.

Daily Mirror har publisert et utdrag på ti sekunder, men selve videoen er på 15 minutter og 50 sekunder.

– Jeg tok ut mobiltelefonen og begynte å filme fordi jeg trodde det var et ran eller en kidnapping, sier mannen som tok videoen.

SISTE NYTT

Siste nytt