Hopp til innhold

– Jeg skjønner ikke hvordan dette er mulig

CLEVELAND (NRK.no): Hundrevis av skuelystne har tatt turen bort til huset der de tre kvinnene ble holdt fanget i mer enn ti år. Mange av dem er sjokkert over at politiet ikke klarte å avdekke forsvinningen på egen hånd.

Michelle Cook i Cleveland

Michelle Cook gjorde som mange andre i Cleveland i dag. Hun tok lunsjpausen på Seymour Avenue.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Anders Tvegård, Ohio

– Først og fremst er vi kjempeglad for at de klarte å rømme, men jeg skjønner ikke hvordan politiet ikke har oppdaget dette selv, sier Michelle Cook, som tok lunsjpausen sin i nabolaget.

Nedskjæringer

På en pressekonferanse tidligere i dag innrømmet politiet at de ved to anledninger hadde vært utenfor huset der Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight ble holdt fanget uten at de hadde oppdaget det.

– I 2000 og i 2004 rykket politiet ut til adressen. Første gangen var det Ariel Castor selv som ringte inn om et slagsmål i gaten utenfor. I 2004 banket politiet på døren, etter meldinger om Castro, som er bussjåfør, hadde gjenglemt et barn på en buss. Ingen åpnet, fortalte politietterforsker Stephen Anthony.

Ingen av utrykningene førte til noen pågripelser. Det får mange til å reagere i dag.

– Det har vært store nedskjæringer i politiet de siste årene, jeg vet ikke om det har noe med etterforskningene av disse sakene å gjøre, men det har i hvert fall ikke hjulpet, sier Cook.

Kø utenfor huset

I Seymour Avenue er det nå satt opp politisperringer rundt huset som bare blir omtalt som «skrekkens hus» av amerikanske medier. Det er kø i gatene her og langs fortauene står de store tv-kanalens enorme satellittbusser parkert.

Enorm mediainteresse utenfor huset der tre kvinner ble holdt fanget i Cleveland

Langs hele gaten der de tre kvinnene har blitt holdt fanget står tv-bussene på rekke og rad.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Saken har vakt enorm interesse og alle spør seg nå hvordan kunne dette være mulig. Midt i et stille nabolag ble tre kvinner holdt fanget uten at noen oppdaget noe.

Ifølge Charles Ramsey, som var mannen som hjalp Amanda med å bryte seg ut, ante de ingenting om hva som foregikk inne i huset.

– Det var jo ikke noe spesielt spennende med han (Castro journ.anm.), bortsett fra i dag, sier Ramsey til pressen utenfor huset der han flere ganger har grillet sammen med det som antas å være hovedmannen bak den forferdelige kidnappingssaken.

– Herregud jeg har grillet med denne fyren, spist «spare ribs» og hørt på salsamusikk sammen, sier Ramsey, som ble dagens store midtpunkt da han pratet med journalistene om den dramatiske formiddagen.

– Du vet det er noe galt når en søt liten hvit jente løper rett inn i en svart manns armer. Da er det noen alvorlig galt.

Detaljer

De tre arresterte er den 52 år gamle skolebussjåføren Ariel Castro, og hans to brødre Pedro og Onil Castro.

Nå begynner detaljer om hva som har skjedd i løpet av de ti årene å dukke opp i amerikanske medier.

Med cirka ett års mellomrom forsvant de unge kvinnene fra Tremont, en arbeiderbydel i Cleveland der mange av innbyggerne har latinamerikansk bakgrunn. Først ble 20-åringen Michelle Knight borte i 2002, deretter 16-åringen Amanda Berry i 2003 og til slutt 14-åringen Gina DeJesus i 2004.

Kvinnen har blitt lenket fast, slått og gjort gravide i løpet av disse årene. Siktelsen mot de tre brødrene vil være klar i løpet av uken melder statsadvokaten i Cleveland i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt