NRK Meny
Normal

Kystvakta reddet 5.000 på 48 timer

I løpet av to døgn har den italienske kystvakten reddet tusenvis av flyktninger på patruljering i Middelhavet.

Den italienske kystvakten har i løpet av 48 timer funnet over 5.000 flyktninger med sine marineskip ute på søk- og redningsinspeksjoner.

Ifølge kystvaktens nettsider reddet to skip i underkant av totalt 1.000 flyktninger, mens et annet fant rundt 30 døde i et lasterom.

Etter flere alvorlige drukningsulykker i fjor høst trappet Italia opp patruljeringen i Middelhavet og innsatsen for å redde flyktninger.

60.000 på sjøen

Italia er det landet som rekordmange båtflyktninger kommer til, og mottakssystemet er i ferd med å sprenges.

Så langt i år har 60.000 flyktninger kommet sjøveien til Italia. Dermed er det liten tvil om det kommer rekordmange flyktninger til den italienske kysten i år.

Den forrige rekorden på 63.000 flyktninger er fra 2011.

I helgen ble over 1.600 flyktninger reddet av Italias kystvakt og marine. Til sammen sju båter ble stanset på vei til Italia fra lørdag til søndag. Det var flere barn om bord i båtene.

Bønn til Solberg

Erna Solberg (H) fikk med seg en bønn om hjelp til å håndtere flyktningstrømmen da hun møtte sin italienske kollega Matteo Renzi mandag i forrige uke.

Italia ønsker et mer kraftfullt engasjement for flyktninger, konstaterte Solberg, men hun kunne foreløpig ikke si hvordan Norge skal svare på bønnen.

Italia og de andre landene ved Middelhavet mottar mange av flyktningene som forsøker å ta seg til Europa på egen hånd, hvor tusenvis mister livet på ferden over havet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt