Kvinnelig profil i Sveriges Radio granskes for seksuell trakassering

En kjent kvinnelig programleder i Sveriges Radio (SR) internatredes etter anklager om seksuell trakassering. Flere SR-sjefer skal ha sittet i krisemøter etter avsløringen.

Ifølge den svenske avisen Expressen skal flere kolleger og tidligere kolleger meldt fra om kvinnen til SRs ledelse i forbindelse med #MeToo- avsløringene.

Meldingene skal ha gått på både seksuell trakassering og uheldig oppførsel i lengre tid. Hun skal blant annet ha befølt medarbeidere og utsatt flere personer for uønsket oppmerksomhet i lengre tid.

– Hun er helt blind for sitt maktmisbruk. Hun er en bra programleder og noen ganger kjempehyggelig, men hun er grenseløs mot sine medarbeidere. Ingen vet når neste utbrudd kommer, når man er elsket og når man er hatet eller når den neste hånden kommer til å smyges rundt midjen, sier en medarbeider i SR som ønsker å være anonym til Expressen.

Til tross for en rekke varslinger skal ikke ledelsen i SR ha tatt tak i forholdet, forteller en annen anonym kilde til avisen Aftonbladet:

– Hun har en særstilling som hun misbruker på det groveste. Når noen har nevnt dette for ledelsen har de aldri reagert nevneverdig. Tvert i mot har vi heller blitt fortalt at hun bør holdes i et godt humør.

Programdirektør Björn Löfdahl i SR ønsker ikke å kommentere saken til Expressen.

Ifølge avisen har den kvinnelige programlederen sykemeldt seg i forbindelse med granskingen.

SISTE NYTT

Siste nytt