NRK Meny
Normal

Kvinne steinet til døde for utroskap

En kvinne er steinet til døde av Al Qaida foran en stor folkemengde i Jemen. Terrorgruppa ville straffe henne for å være utro.

Mukalla

Opprørere med tilknytning til Al Qaida på den arabiske halvøy tok kontroll over byen Mukalla i april 2015.

Foto: FAWAZ AL-HAIDARI / AFP

En stor gruppe mennesker i byen Mukalla samlet seg foran en militærbygning søndag. De skulle bli vitne til en brutal henrettelse.

Midt på den åpne plassen sto en kvinne, ført dit av en gruppe menn fra Al Qaida.

– Mens innbyggerne i byen sto og så på, ble kvinnen steinet i hjel av mennene, forteller vitner til nyhetsbyrået AFP. En lokal journalist bekrefter hendelsen overfor nyhetsbyrået.

Laster Twitter-innhold

Al Qaida skal ha anklaget kvinnen for å ha drevet med utroskap og prostitusjon, skriver nettavisa Yemen Akhbar. På et bilde av et dokument som angivelig viser straffen kvinnen fikk, står det ifølge AFP at kvinnen innrømmet utroskap.

Bruker steining som straff

Religionsviter Reier Møll driver bloggen Den arabiske halvøy. Han sier han ikke kjenner til steiningen i går, men at det er sannsynlig at slike ting kan skje i dette området.

– Jemen er jo i krig, så dette kan være et forsøk på å opprette en form for lov og orden. Al Qaida har sammen med stammefolk etablert seg i nettopp dette Mukalla-området, sier Møll til NRK.

– Hvordan foregår slike steininger?

– Jeg vet ikke hva som har skjedd her. Men i Saudi-Arabia, der denne typen straff er mer institusjonalisert, blir ofte folk hentet inn til området for å se på. Deretter kan det bli delt ut steiner som folk kaster på den dømte, sier Møll.

YEMEN-SECURITY/ Soldiers loyal to Yemen's government ride atop a tank in the country's southwestern city of Taiz

Jemens befolkning har lidd under en blodig borgerkrig i snart ett år. Her kjører soldater lojale til presidenten i byen Taiz, som har vært rammet av en rekke angrep.

Foto: STRINGER / Reuters

Al Qaida stormet byen

Innbyggerne i Mukalla, som ligger sør i det borgerkrigsherjede landet Jemen, måtte se byen sin falle i hendene på organisasjonen Al Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) i april i fjor.

Øyenvitner fortalte da om Al Qaida-soldater som paraderte i byen med svarte flagg.

Ifølge Al Jazeera sørger terrorgruppa nå for vannforsyninger, elektrisitet og drivstoff til innbyggerne i Mukalla, i samarbeid med lokale stammefolk. En kvinne i byen sier til AFP at dette er første gang de ser en kvinne bli steinet til døde.

2700 sivile drept i Jemen

Al Qaida er bare én av mange aktører i den blodige krigen i Jemen. Houthi-militsen kriger mot styrkene som er lojale til presidenten, og tok for ett år siden kontroll over hovedstaden Sana.

I mars i fjor startet saudiarabiske fly å skyte bomber mot Houthi-militsen i flere byer i det fattige landet. Siden da har 2700 sivile mennesker mistet livet.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt