Kvinne (28) pågrepet etter drapet på halvbroren til Diktator-Kim

En ung kvinne ikledd «LOL»-genser ble filmet av overvåkningskameraer rundt tida Kim Jong-nam (46) ble drept på flyplassen i Kuala Lumpur. Nå hevder malaysisk politi at de har pågrepet henne.

Malaysia North Korea

OVERVÅKNINGSBILDER: Denne kvinnen, ikledd en genser med påskriften «LOL», knyttes til mandagens drap på Kim Jong-nam på flyplassen i Malaysia. Nå mener politiet at de har pågrepet henne.

Foto: AP

Malaysisk politi har pågrepet en kvinne som knyttes til drapet på Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, melder det statlige malaysiske nyhetsbyrået Bernama.

Kvinnen, som oppgis å være en 29-åring med vietnamesisk pass, ble tatt på hovedflyplassen i Kuala Lumpur og identifisert på bakgrunn av overvåkningsbilder fra tida rundt drapet på Kim Jong-nam på mandag.

Malaysiske medier har publisert bildene som blant annet viser en ung kvinne ikledd hvit genser med påskriften «LOL».

– Vi gjenkjente henne fra opptakene og plukket henne opp. Hun blir nå avhørt på politihuset, sier Tan Sri Noor Rashid Ibrahim ved Kuala Lumpur-politiet til den malaysiske avisa The Star.

Politiet opplyser videre at de leter etter flere personer som knyttes til drapet.

Hadde vietnamesiske papirer

Sykehus

Liket er sendt til obduksjon for å få fastslått en dødsårsak.

Foto: Daniel Chan / AP

Det var mandag at Kim Jong-nam skal ha blitt angrepet og drept på flyplassen i Kuala Lumpur, mens han ventet på et fly til Macau hvor han bor i eksil.

Ifølge sørkoreansk etterretning skal to kvinner knyttet til de hemmelige tjenestene ha stått bak, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Trolig giftdrept

Liket er sendt til obduksjon for å finne dødsårsaken.

Skildringene av drapet spriker, men han skal angivelig ha blitt drept med gift. På vei til sykehuset, før han døde, skal Jong-nam ha uttalt til helsepersonell at han ble angrepet med en form for spray.

Ytterligere informasjon er foreløpig ikke kjent.

Kim Jong-nam ble lenge sett på som en mulig etterfølger til den nå avdøde faren Kim Jong-il, men falt i unåde på grunn av livsstilen. Dette inkluderer et forsøk på å ta seg til Disneyland i Japan med falskt pass i 2001.

Korea-ekspert Sun Heidi Sæbø meiner Kim Jong-un står bak drapet på halvbroren Kim Jong-nam

Korea-ekspert og Dagbladet-journalist, Sun Heidi Sæbø, mener det høyst sannsynlig er Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, som står bak drapet på halvbroren.

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt