Kurdiske myndigheter pågrep gutt med bombebelte

Søndag kveld pågrep og avvæpnet kurdiske sikkerhetsstyrker en gutt med bombebelte. Gutten skal være mellom 12 og 13 år.

En gutt som skal være i starten av tenårene ble søndag pågrepet av sikkerhetsstyrker i byen Kirkuk i Nord-Irak. Han var iført et bombebelte, som sikkerhetsstyrkene lyktes med å fjerne.

AVVÆPNET: Gutten ble raskt avvæpnet av kurdiske sikkerhetsstyrker.

Han ble pågrepet i byen Kirkuk i Nord-Irak søndag kveld, ifølge det kurdiske nettstedet Rudaw.

Videobilder fra hendelsen viser to menn fra sikkerhetsstyrkene holde gutten fast etter hver sin arm, mens en tredje fjerner beltet gutten har rundt magen. Det er ikke kjent om gutten var tilknyttet en terrororganisasjon.

Gutt pågrepet med bombebelte i Irak

PÅGREPET: Gutten i tenårene ble tatt med bombebelte søndag kveld.

Foto: AKO RASHEED / Reuters

Pågripelsen skjer bare timer etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften foran en shiamuslimsk moské i bydelen Wasit. Tre personer ble skadet i angrepet.

I 2015 hevdet irakisk sikkerhetspoliti at terrorgruppen IS hadde kidnappet så mange som 500 barn i løpet av et par uker, og at disse skulle hjernevaskes til å bli selvmordsbombere eller barnesoldater.

Barn tok 51 liv

Pågripelsen av gutten i tenårene i Irak kommer dagen etter at 51 sivile ble drept i et selvmordsangrep mot et bryllup i den sørtyrkiske millionbyen Gaziantep.

Et barn mellom 12 og 14 år skal ha utført selvmordsbombingen. Tyrkiske myndigheter mener IS står bak.

Terrorforsker Magnus Ranstorp har tidligere uttalt til NRK at flere terrororganisasjoner bevisst bruker barn for å gjennomføre terrorangrep.

– IS har systematisk forsøkt å skape en ny generasjon med individer som skal føre kampen videre. Det er mange barn i Midtøsten, og de er mye lettere å håndtere, indoktrinere og hjernevaske enn en voksen, sier Ranstorp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt