NRK Meny
Normal

Kroatias statsminister: - Velkommen, men reis videre

Over 1000 flyktninger er ventet over grensen fra Kroatia til Slovenia i løpet av det neste døgnet. Kroatia ber alle som har kommet, reise videre.

TOPSHOTS-CROATIA-SERBIA-EUROPE-MIGRANTS

14.000 flyktninger har kommet til Kroatia på to dager. Fra grensebyen Tovarnik vil mange videre til Zagreb og derfra til Slovenia.

Foto: STR / Afp

14.000 flyktninger er til kommet til Kroatia på to dager. Det har skapt kaos.

Nå erklærer landet at de ikke lenger har kapasitet til å ta imot alle som kommer. De ber flyktningene bevegelse seg mot Ungarn og Slovenia.

Dere er velkomne i Kroatia, og dere kan reise gjennom Kroatia. Men reis videre. Ikke fordi vi ikke liker dere, men fordi dette er ikke deres mål.

statsminister Zoran Milanovic i Kroatia.

Veldig mange av flyktningene har kommet til Kroatia etter at Ungarn satte opp sitt piggtrådgjerde langs sin grense til Serbia, og brukte tåregass og vannkanoner mot flyktningene som ville inn i landet.

– Vi har ett hjerte, men også en hjerne, sier Milanovicog på en pressekonferanse, skriver nyhetsbyrået AP.

Han ber EU om hjelp til å takle situasjonen. Bare en kvinne og hennes barn har bedt om asyl i Kroatia.

Flyktningene vil videre.

– Vi regner med at rundt 1.000 mennesker vil ankomme Slovenia i løpet av de neste 24 timene, sier statssekretær Bostjan Sefic i den slovenske regjering på en pressekonferanse i Ljubljana.

Croatia Migrants

Flyktninger demonstrerer mot at kroatiske myndigheter ikke vil la dem reise videre. gjennom landet.

Foto: Petr David Josek / Ap

Slovenia har returnert noen flyktninger til Kroatia, og de har stanset all togtrafikk mellom Kroatia og Slovenia. Ungarn på sin side, har startet å bygge nok et piggtrådgjerde. Denne gangen ved grensen til Kroatia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt