NRK Meny
Normal

Kristoffer (22) er yngste norske forretningsmann i Singapore

SINGAPORE (NRK): Røkt laks fra Sula utenfor Ålesund skal bli enda vanligere på restaurantbordene i Singapore. Det har Kristoffer Remø bestemt seg for.

Kristoffer Remø

Kristoffer Remø (22) er yngst i det norske forretningsmiljøet i Singapore. Idag kapret han kunder på matmessen FoodAsia i Singapore.

Foto: Peter Svaar / NRK

22-åringen har akkurat gjort seg ferdig med et halvt år som sjømat-trainee ved Innovasjon Norge i Singapore, som er en støtteordning for å hjelpe unge fiske-eksportører å knytte kontakter og forstå det asiatiske markedet.

– Det var skummelt å komme hit i begynnelsen, men det har gått veldig bra og jeg har fått god oppfølging, sier 22-åringen som idag stod på stand under åpningen av en av Asias største matmesser - FoodAsia - her i Singapore.

Han er yngste sønn i familiebedriften Brødr. Remø, som driver lakserøkeri på Fiskarstranda i Møre og Romsdal.

– Det er veldig artig å jobbe i Singapore. Mange utfordringer, men en kjekk plass å være. Og hvis du har god kommunikasjon og smiler mye, så går det som regel bra!

Sjømateksport setter rekorder

Verdien av norsk sjømateksport ligger an til å slå alle rekorder i år, og økte med 21 prosent i årets første tre måneder sammenlignet med i fjor. En svekket norsk krone og høyere laksepriser er mye av forklaringen, men spesielt norsk laks er nå en svært sterk merkevare her. 80 prosent av laksen som spises i Asia kommer nå fra Norge.

– Norsk sjømat har en utrolig posisjon i Singapore, spesielt den norske. Her kjenner de veldig godt til norsk laks og det er rett og slett det de foretrekker, sier Kristoffer Remø.

Vil inn igjen på markedet

Familiebedriften Remø har også tidligere solgt røkelaks til Singapore, men fikk ikke det salget de håpet på.

Nå vil yngste generasjon Remø gjøre et nytt forsøk på å bringe foredlede norske fiskeprodukter til Asias middagsbord.

At Erna Solberg idag starter Asia-rundreisen nettopp i Singapore, tror 22-åringen er bra:

– Markedsadgang er utrolig viktig for oss, så at Erna er her, og er ute i felten rett og slett, det er bra.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt