Hopp til innhold

Kristne indere i karikaturstrid

Kristne indere i delstaten Meghalaya har fått sin karikaturstrid. De har hisset seg opp over en tegning av Jesus med en ølboks i den ene handa og en sigarett i den andre.

Indisk gateselger

Gateselgere som tilbyr bilder av Jesus er blitt angrepet i den indiske delstaten Meghalaya på grunn av karikaturstriden.

Foto: Noah Seelam / Scanpix/AFP

Tegningen forekommer i ei lærebok i skriving for førsteklassinger, og skal illustrere ordet idol og bokstaven "I".

Boka skulle brukes i skoler som den kristne kirken driver, melder nyhetsbyrået AFP.

Sjokkert

- Vi er dypt sjokkert og såret, og fordømmer forleggerens mangel på respekt for vår religion, sier den katolske erkebiskopen Dominic Jala.

Det er forlaget Skyline Publications i New Dehli som har laget boka.

- Bare tenkt deg hvordan elever i denne alderen blir påvirket når de får se slike bilder som bare kan kalles blasfemiske, sier en annen kirkeleder til The Times of India .

Reagerte raskt

Delstatsregjeringen reagerte raskt og beslagla bøkene fra skolen og bokhandlere.

- Selv om ikke private skoler må bruke lærebøker som er offentlig godkjent, beslagla vi bøkene, sier innenriksministeren i delstaten Meghalaya.

Nå jakter politiet på forleggeren som kan vente seg et oppgjør med rettsvesenet. I følge lokale medier har forlaget bedt om unnskyldning for det som har skjedd.

Kristne er en liten minoritet i India, men i Meghalaya utgjør de 72 prosent av befolkningen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump i retten i bedragerisak: - Heksejakt

– Dette er den største heksejakta nokon gong, sa tidlegare president i USA, Donald Trump då han møtte i retten i New York i dag. Retten skal behandle eit sivilt søksmål om bedrageri.