Krisen i Hellas skremmer ikke norske turister

– Vi har med kontanter og er forberedt på tomme minibanker. Krisen vil ikke ha noe å si, sier en av de norske turistene NRK har pratet med.

Norske turister som bader i Hellas

Anders Myrvold med barna Mikkel (4) og Milla (2) er blant de norske turistene som ferierer i Hellas til tross for krisen.

Foto: Åse Marit Befring/NRK

– Hva er dere interessert i? Været eller tilstanden i Hellas?

Reiseleder Bjarne Aaserød spør over høytaleanlegget i bussen.

– Er dere nordmenn er dere nok mest interessert i været, kan jeg tenke meg, sier han mens flere ler.

Fullt fly fra Oslo

Reiselederen i «Lilleput reiser» har nettopp hentet 140 nye gjester på flyplassen i Kalamata på Peloponnes. Et fullt fly med turister klare for en etterlengtet ferie i Hellas. Halvparten av koffertene står igjen i Oslo, men etter litt forsinkelser er alle på vei til bestemmelsesstedet.

Reiseleder Bjarne Aaserød i Lilleput reiser

Reiseleder Bjarne Aaserød i «Lilleput reiser».

De ser ut til å ta det med godt humør.

– Jeg har euro i baklomma så kan kjøpe meg nye klær, men er mer bekymret for å gå tom for øl, sier en av de nyankomne turistene.

Krisen skremmer ikke nordmenn

Krisen i Hellas ser ikke ut til å skremme nordmenn fra å reise:

– Vi hadde seks avbestillinger i går, men det er ikke mer enn normalt, sier Aaserød, og forteller at bare 15 minutter senere var alle plassene utsolgt igjen.

Roar Ødegaarden og kona bestilte reisen for under to uker siden.

LES OGSÅ: – Har ødelagt drakmepressene

– Vi har med kontanter og er forberedt på tomme minibanker, sier Ødegaarden. Han tror ikke de vil bli påvirket av krisen.

– Det vil ikke dette ha noe å si, sier han.

Mange turister avbestiller

SE VIDEO: Krisen i Hellas gjør at mange turister avbestiller ferien til det populære ferielandet. Hoteller og flyselskaper melder om en kraftig nedgang. Men norske turister ser ikke ut til å la seg bekymre.

Føler med grekerne

Morten Finchenhagen reiser i et følge på 17 personer bestående av både venner, barn og barnebarn.

– Jeg er bekymret og føler med det greske folket, forteller han.\

– Men vi har vært her så mange ganger og har greske venner med både høns, egg og olivenolje om vi skulle gå tom for kontanter, legger han til.

Ferien skal tilbringes i Kardamili, en liten landsby med 400 innbyggere. Den ligger mellom høye fjell og vakre olivenlunder.

Tomme minibanker

Utenfor en minibank i den pittoreske landsbyen forsøker noen grekere å ta ut penger uten å lykkes. En turist fra Australia klarer å ta ut 100 euro etter flere forsøk. Hun stiller seg bakerst i køen igjen.

– Det er helt håpløst. Minibankene i byen har gått tomme mange ganger de siste dagene, og de tar bare kontanter på tavernaene, sier hun.

LES OGSÅ: Marios (18) vrakar Hellas for Noreg

Også hotelleier Fotis Paliatseas er bekymret. Ved siden av de norske turistene er grekerne viktige for ham.

Frykter sosial uro

Turistene som pleide å komme på døra uten å ha forhåndsbestilt er helt borte. Bestillingene er stoppet opp og grekere kommer ikke lenger, sier han. Han frykter hva som kan komme ut av en folkeavstemning som har splittet grekerne. Spesielt frykter han sosial uro.

Men hotellgjestene ser ut til å ha funnet roen. Noen har lagt seg i solstolene ved bassenget, og andre har kastet seg uti vannet.

– Dette blir bra. Det er fint vær og barna er fornøyde, sier Anders Myrvold mens Mikkel (4) og Milla (2) plasker fornøyde omkring.

LES OGSÅ:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt