Krisemøte etter uro og skyting øst i Ukraina

Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov innkaller til et krisemøte i landets sikkerhetsråd på grunn av situasjonen øst i landet.

Kontrollposter øst i Ukraina

En bevæpnet mann ved en improvisert kontrollpost sjekker en bil i byen Slaviansk, øst i Ukraina lørdag.

Foto: STRINGER / Reuters

Tidligere lørdag ble det meldt at pro-russiske demonstranter, noen av dem væpnede, har angrepet politistasjoner og andre offentlige bygninger øst i landet.

Senere lørdag rapporterer innenriksminister Arsen Avakov at det har vært episoder med skyting ved to politistasjoner i byene Kramatorsk og Krasnyj Lyman. Ingen er blitt skadd, men Avakov skylder på prorussiske krefter og sier at de står bak.

På sin Facebook-side kaller Avakov «aggressive handlinger fra russisk side». Han skriver videre at innenriks - og forsvarsdepartementet iverksatt en «plan» for for å svare på angrepene.

Krisemøte

Tidlig lørdag kveld besluttet Turtsjynov å innkalle medlemmene av landets sikkerhetsråd til et krisemøte.

– Vi kaller inn til møte i kveld for medlemmer i Rådet for sikkerhet og forsvar på grunn av sikkerhetssituasjonen øst i Ukraina, sier en talsperson for presidenten.

Møtet skal avholdes i åtte-tiden lørdag kveld, opplyser talspersonen.

Kontrollposter

Lørdag har det også kommet meldinger om at militærkledde menn bevæpnet med automatvåpen skal ha satt opp kontrollposter langs veiene inn til byene Slavjansk og Donetsk øst i Ukraina. Det er vitner som opplyser dette til nyhetsbyrået Reuters.

De maskerte mennene som er kledd i en blanding av militære og sivile klær, sjekker kjøretøy før de får passere kontrollpostene. Postene er bygget opp av bildekk og sandsekker.

Et russisk flagg skal være heist ved en av postene, en annen post er markert med et flagg i svart, blått og rødt – et symbol som brukes av de prorussiske demonstrantene.

Oleksandr Turtsjynov

Fungerende president Turtsjynov har innkalt til krisemøte om situasjonen øst i Ukraina lørdag.

Foto: Andrew Kravchenko / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt