NRK Meny
Normal

Krigslignende tilstander under bandeoppgjør i Waco

Politiet i Waco er forbauset over at flere ikke ble drept i oppgjøret mellom rivaliserende motorsykkelbander i byen søndag. Åstedet der ni mennesker ble drept og 18 skadd minner om en slagmark.

Politiet følger en mann bort fra området etter MC-oppgjøret i Waco

Politi eskorterer en mann fra parkeringsplassen hvor en skuddveksling mellom rivaliserende motorsykkelbander fant sted i Waco i Texas søndag.

Foto: Waco Police Department/ Reuters / NTB scanpix

– Jeg har i løpet av mine 34 år i politiet aldri sett et så voldelig åsted. Det er blod over alt, sier en talsmann for politiet i Waco, Patrick Swanton, til avisa Waco Tribune-Herald.

Han mener at det er et under at ikke uskyldige sivile, blant dem mange restaurantgjester i nærheten av parkeringsplassen, ble truffet under skuddvekslingen.

Bare åtte meter unna satt det familier.

Bandeoppgjør

Opptil fem ulike motorsykkelbander skal ha deltatt i bandeoppgjøret søndag formiddag lokal tid, der det ble brukt store mengder våpen.

– Dette er svært farlige og kriminelle motorsykkelbander, sier Swanton.

Ifølge politiet i Waco startet bandeslagsmålet på toalettet i restauranten Twin Peaks Sports Bar and Grill, som tilhører en kjede der lettkledde kvinner står for serveringen.

Slagsmålet fortsatte ut i baren og så videre til parkeringsplassen utenfor.

Restauranten ligger på kjøpesenteret Central Texas Marketplace i Waco, som er et travelt sted om søndagene.

Strømmer til Waco

APTOPIX Waco Shooting

Ni personer døde etter skyting mellom rivaliserende MC-gjenger i Waco, Texas.

Foto: Rod Aydelotte / Ap

Politiet i Waco visste at motorsykkelgjenger hadde planlagt å møtes akkurat der, men de rakk ikke å gripe inn før slagsmålet eskalerte til en skuddveksling.

De frykter nå at bandekrigen skal utarte ytterligere etter å ha mottatt meldinger om at medlemmer av MC-gjenger fra hele Texas er på vei til Waco.

Flere av vitnene til søndagens sammenstøt ved Twin Peaks er derfor flyttet til tryggere omgivelser, og politiet har skjerpet beredskapen i byen.

Central Texas Marketplace ble stengt før tiden søndag, av frykt for sikkerheten til de handlende.

– Det er ikke trygt å holde åpent lenger, sier Swanton.

Kunne vært unngått

Politiet mener at det blodige oppgjøret kunne ha vært unngått, og sier at de i flere måneder har forsøkt å få restauranten til å øke sikkerheten eller nekte MC-gjengene servering.

– Det som hendte her er det verst tenkelige som kan skje, når en forretningseier setter penger over menneskeliv. Dette kunne vært unngått, sier Swanton til avisen the Dallas Morning News.

Politiet har holdt stedet under oppsyn, fordi det er et populært sted for motorsyklister fra Dallas, Fort Worth og Austin.

Waco ligger på hovedveien mellom disse stedene, og reklamerer med «Bike Night» på torsdager.

I en uttalelse på restaurantens Facebook-side avviser en av restaurantens ledere, Jay Patel, at de ikke ønsket å samarbeide om sikkerheten og at de har en positiv dialog med politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt