Krever strengere våpenstraffer

Socialdemokraterna la torsdag frem et programforslag for å minske antallet ulovlige våpen i Sverige. Samtidig var partileder Mona Sahlin på besøk i Malmø i forbindelse med skyteepisodene.

Mona Sahlin

Mona Sahlin er i Malmø i forbindelse med skyteepisodene i byen.

Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Sahlins parti får støtte av politiet i Skåne når de foreslår en strengere våpenlov kombinert med et våpenamnesti, skriver Expressen.

Forslaget går ut på å øke minstestraffen for grove brudd på våpenloven fra seks til tolv måneders fengsel, og å gi politiet mulighet til å benytte seg av telefonavlytting for å avsløre slike lovbrudd.

Partiet vil også straffe folk som oppbevarer ulovlige våpen for andre, og gjøre det til en forbrytelse å forberede brudd på våpenloven. Slik vil de også komme ulovlig våpenproduksjon til livs.

– Samfunnet må stille opp

Pressekonferanse i Malmø

Fra torsdagens pressekonferanse i Malmø.

Foto: SVT

Mona Sahlin besøkte i dag politiet i Malmø sammen med kollegene Katrin Stjernfeldt-Jammeh og Björn Gudmundsson, samtidig som det ble kjent at en mann var pågrepet, mistenkt for drapsforsøk .

Ifølge politiet hadde ikke hendelsen noen sammenheng med skytingene mot personer med innvandrerbakgrunn i byen den siste tiden, men deler av befolkningen lever fortsatt i frykt for den såkalte lasermannen.

– Mennesker i Malmø lever i dag med en stor frykt, og samfunnet må stille opp for dem. Politiet må få de virkemidlene som trengs for å sette en stopper for vedkommende som utfører disse ugjerningene, sier Sahlin i en uttalelse.

Les også: – Må skyte igjen for å bli tatt

Tror ikke gjerningsmannen gir seg

Börje Sjöholm

Etterforskningsleder Börje Sjöholm.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Politiet i Malmø tror fortsatt at samme gjerningsmann står bak skyteepisodene. Etterforskningsleder Börje Sjöholm tror heller ikke han kommer til å gi seg.

– Vi vet ikke hvordan han reagerer, han kan velge å slutte, eller å fortsette med skytingen, sa Sjöholm på torsdagens pressekonferanse.

Politiet vil fortsatt ikke advare folk mot å gå utendørs, og mener faren for å bli beskutt er veldig liten.

– Vårt arbeid med å skape trygghet i gatene i Malmø fortsetter med uforminsket kraft. Man skal oppføre seg som vanlig, sier politisjef Ulf Sempert.

Les også: – Skytteren kan ha forlatt Sverige

SISTE NYTT

Siste nytt