Krever slutt på politisk krangel

Det er 223 dager siden valget i Belgia. Og landet står fortsatt uten regjering.

Video Politisk kaos i Belgia

Kaoset fortsetter i Belgia som fortsatt må klare seg uten regjering.

Flere ti tusener demonstrerte søndag for at politikerne i Belgia skal slutte å krangle. Det er 223 dager siden valget, og flere folkekampanjer krever en regjering på plass snarest.

I mer enn sju måneder har fransk- og nederlandsktalende politikere i Belgia kranglet etter at ingen klar vinner sto igjen etter valget i juni. Uenighet om landets skattereglement og administrative inndeling har ført til at folket står uten en politisk valgt ledelse. Særlig de fransktalende er imot desentralisering som de mener
vil føre landet nærmere en full oppsplitting,

Har fått nok

Søndag strømmet flere titusener av belgiere ut i gatene for å vise politikerne at de har fått nok.

– Det er politikerne som prøver å splitte landet, ikke folket,
sa en av deltakerne i demonstrasjonen.

Politiet anslo at nærmere 35.000 mennesker deltok.

En Facebook-gruppe har varslet en ny demonstrasjon 17. februar. Dersom politikerne ikke blir enige innen da, kommer nemlig Belgia til å sette ny verdensrekord i regjeringsforhandlinger, sier personene bak gruppen.

Den nåværende rekorden har Iraks ferske regjering, som kom i stand etter måneder med politisk vakuum etter valget i fjor.

Krever pengene tilbake

Men også flere andre kampanjer er satt i gang i befolkningen. En gruppe menn nekter å barbere seg før en ny regjering er på plass, men gruppen har så langt samlet bare 635 medlemmer.

Derimot har et initiativ av mer økonomisk art samlet mer enn 140.000 underskrifter. Kravet er at folket må få skattepengene sine tilbakebetalt dersom en ny regjering ikke er på plass innen 100 dager.

Hva gjør du dersom du har betalt for noe som ikke fungerer? Du får pengene tilbake. Logisk og rettferdig, står det på nettsiden.

SISTE NYTT

Siste nytt