Krever hele Mueller-rapporten innen en uke

Seks komitéledere i Representantenes hus krever å få utlevert den fullstendige rapporten til spesialetterforsker Robert Mueller innen 2. april. De vil også ha bevismaterialet.

Brev fra William Barr

I justisminister William Barrs oppsummering av Robert Muellers rapport heter det at det ikke kan bevises at president Donald Trump har begått en forbrytelse, men at han heller ikke kan frikjennes.

Foto: Jon Elswick / AP

NBC News har fått en kopi av brevet, som er signert av demokratene Jerry Nadler, Elijah Cummings, Adam Schiff, Maxine Waters, Richard Neal og Eliot Engel.

Der skriver de at justisminister William Barrs fire sider lange sammendrag av rapporten ikke er tilstrekkelig for Kongressen.

Adam Schiff, Eliot L. Engel

Adam Schiff og Eliot Engel er to av komitélederne som har signert brevet.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

De seks komitélederne ber om å få den usensurerte rapporten i sin helhet sammen med alt underliggende bevistmateriale og dokumenter. Fristen er satt til tirsdag 2. april.

– Den informasjonen er nødvendig for at komiteene skal kunne oppfylle de pliktene grunnloven pålegger dem, skriver de.

Trump: – Full frifinnelse

Ifølge Barr viser Muellers rapport at det ikke er tilstrekkelig med bevis for et hemmelig samarbeid mellom president Donald Trumps medarbeidere og Russland, eller at Trump har hindret etterforskningens gang.

«Selv om denne rapporten ikke konkluderer med at presidenten begikk en forbrytelse, så frikjenner den ham heller ikke», skriver Barr.

Trump hevdet umiddelbart at rapporten renvasker ham fullstendig, og langet ut mot de ansvarlige for etterforskningen.

– Det var en forferdelig ting. Vi kan aldri la dette skje med en president igjen, sier han.

Trump har sagt at han vil la justisministeren avgjøre om rapporten skal offentliggjøres i sin helhet, og at det ikke ville plage ham i det hele tatt.

Laster Twitter-innhold

– Vil la Barr bestemme

William Barr

Justisminister William Barr.

Foto: Joshua Roberts / Reuters

Demokratenes ledere i Kongressen, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, mener Barr ikke er objektiv. De mener sammendraget fører til flere spørsmål enn svar.

– Det eneste jeg er interessert i er at de offentliggjør hele Mueller-rapporten, sier Pelosi.

Barr ble plukket ut av Trump til å erstatte sparkede Jeff Sessions, og ble godkjent av Senatet i februar.

«Vi kan ikke bare stole på det som kan være en partisk tolkning av fakta som er avdekket gjennom 22 måneders etterforskning av presidentens mulige ugjerninger», heter det i brevet fra komitélederne.

Alle seks leder en komité som fortsatt gransker Trump. Etterretningskomiteen, som ledes av Adam Schiff, har utsatt torsdagens høring i påvente av flere detaljer fra Muellers rapport.

Representantenes hus har allerede stemt for offentliggjøring av rapporten med et enstemmig vedtak, men dette ble blokkert av republikanernes flertallsledere Mitch McConnell og Lindsey Graham.

McConnell sa han ville gi Barr mer tid, mens Graham helst også vil ha en spesialetterforsker til å granske Hillary Clinton, skriver CNN.

Chuck Schumer og Nancy Pelosi

Demokratenes ledere i Kongressen, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, mener justisminister William Barr ikke er objektiv.

Foto: Saul Loeb / AFP

Kjefter på TV-produsenter

Det hvite hus har nå sendt ut et notat til amerikanske TV-produsenter der de beskylder flere personer for løgn, blant dem Schiff, Nadler og tidligere CIA-direktør John Brennan.

I notatet, som blant annet er publisert hos Washington Post, bes produsentene om å gå i seg selv og vurdere om disse personene skal få komme på TV igjen.

Hvis det skjer, bør de konfronteres med tidligere uttalelser og «ville påstander», skriver Trumps kommunikasjonsdirektør Tim Murtaugh.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt