NRK Meny
Normal

Krever full frifinnelse i Kongo

Tjostolv Moland og Joshua Frenchs forsvarere la i sine sluttprosedyrer ned påstand om full frifinnelse for de to nordmennene. Neste uke faller dommen.

Tjostolv Moland og Joshua French sammen med forsvarerne Guyome Likwela (tv) og André Kibambe

Forsvarerne Guyome Likwela (tv) og André Kibambe krevde full frifinnelse av sine klienter, Tjostolv Moland og Joshua French i dag.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Forsvarerne Guillaume Likwela og Andre Kibambe gikk tirsdag gjennom drapssaken punkt for punkt, og påpekte at deres sjåfør Abedi Kosongo ikke ble drept av nordmennene og at de ikke har drevet spionasje på oppdrag fra norske myndigheter.

– Dommerne må frafalle tiltalen mot Moland på alle punkter, argumenterte Kibambe.

Vil hjem

De to nordmennene erklærte seg ikke skyldige på alle tiltalepunkter, og håper på en rettskraftig dom som åpner for en utlevering til Norge.

– Vi må hjem. Vi holder ikke ut, og strever hver eneste dag med den situasjonen vi er i. Dette er helsefarlig, så til UD har vi bare et krav; de og Justisdepartementet må gjøre alt de kan for å få oss hjem, sier Joshua French til NRK.

Kravet fra statsadvokaten i Kisangani lyder på hele 30 milliarder kroner . Et beløp Molands forsvarer Andre Kibambe mener er hentet ut av løse luften.

– Hvordan har dere kommet frem til dette, spør Kibambe retten.

– Kan ikke ha drept sjåføren

I dag gikk forsvaret gjennom saken i sine sluttprosedyrer. Der Molands forsvarer Andre Kibambe argumenterer med at hans klient ikke drepte sjåføren, og ikke drev med spionasje.

Domstolen, på sin side, mener Moland og French har drevet spionasje på oppdrag fra norske myndigheter.

I en uke har de to nordmennene stått og forklart seg i retten i Kisangani. Enkelte dager har de kun fått korte pauser underveis.

– Dette har vært knallhardt , har French tidligere uttalt til NRK.

De er to ganger dømt til døden for drap og spionasje, men dommen ble satt til side av den militære høyesterett i hovedstaden Kinshasa. 25. mai startet en ny behandling av saken med nye dommere i den militære domstolen i Kisangani, øst det afrikanske landet.

Dom i saken er annonsert onsdag 9. juni.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt