Krever beskyttelse av søstre som er dømt til voldtekt

I et opprop på nettet ber 150.000 mennesker myndighetene om å beskytte to søstre som er dømt til voldtekt i en landsby i India.

New Dehli

Høyesterettsbygningen i New Dehli, India.

Foto: SAJJAD HUSSAIN / Afp

Indiske Meenakshi Kumari (23) og lillesøsteren hennes (15) ble i juli dømt til voldtekt og ydmykelse som straff for at broren deres stakk av med en gift kvinne av høyere kaste.

Det er landsbyrådet i landsbyen Baghpat, i delstaten Uttar Pradesh, som har dømt søstrene til å paradere nakne gjennom landsbyen med svartmaling i ansiktet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Amnesty International og søstrenes advokat har de også blitt beordret voldtatt.

150.000 mennesker har nå skrevet under på en underskriftsaksjon på nettet mot landsbyrådets beslutning.

Protesterer

Amnesty International har bedt om en granskning av dommen, men politisjefen i landsbyen, Sharad Sachan, mener det ikke er hold i påstandene om at jentene skal ha blitt beordret voldtatt.

Landsbyrådene, «Khap Panchayat», består av menn. De har stor makt i nordlige India, og dømmer og straffer sine innbyggere utenfor det indiske rettssystemet.

De har ikke juridisk makt, men har fått skylden for en rekke overgrep og æresdrap på mennesker som har trosset tradisjoner.

Rømte til New Dehli

Ifølge Sky News, som siterer The Hindustian Times hadde søstrenes bror (22) og den gifte kvinnen (21) vært forelsket i tre år, før kvinnen ble tvunget til å gifte seg med en mann fra samme kaste.

En måned etter skal paret ha rømt, men overga seg etter at familiemedlemmer i landsbyen ble torturert. Broren sitter nå i fengsel i forbindelse med en narkotikadom.

Søstrene og familien deres tilhører den kasteløse gruppen, såkalt dalit, og har rømt fra landsbyen og søkt tilflukt i New Dehli.

En av søstrene har klaget saken inn til høyesterett og ber om beskyttelse for seg selv og familien som ikke tør å reise tilbake til landsbyen.

Landsbyen Bhagpat ligger nordøst i India mot grensen til Nepal.

SISTE NYTT

Siste nytt