Krasjlandet med hjemmelaget rakett

«Mad» Mike Hughes, den selverklærte rakettforskeren som mener at jorda er flat, kom seg over 500 meter opp i lufta med en hjemmelaget rakett før han krasjlandet.

Hjemmelagd rakett av Mike Hughes

NEI OG NEI: Forsøket på å bevise at jorda er flat gikk ikke for «Mad» Mike Hughes denne gangen, men han skal prøve på nytt i august.

Foto: Matt Hartman / AP

– Jeg er lettet, sa Hughes etter å ha blitt sjekket av helsepersonell. Han slapp unna med lette skader.

Oppskytingen fant sted lørdag, nær ørkenbyen Amboy i Mojaveørkenen, øst for Los Angeles.

En rekke tekniske problemer gjorde at oppskytingen ble utsatt fra november. 61-åringen, som til vanlig er limousin-sjåfør, bygget om en bobil til utskytingsrampe og utviklet raketten i garasjen.

Uten nedtelling tok han av i raketten. Waldo Stakes, en medhjelper, anslår rakettens fart til 563 kilometer i timen da Hughes utløste rakettens fallskjerm. Han nådde en høyde på 570 meter.

Mike Hughes

LETTERE SKADD: Hughes slapp unna med lettere skader. Raketten nådde 570 meters høyde.

Foto: Matt Hartman / AP

Hughes falt for raskt, og løste ut en ekstra fallskjerm. Han landet med et dunk. Rakettens frontparti ble delt i to.

– Om jeg er glad for å ha gjennomført dette? Ja, det tror jeg. Jeg vil nok merke det i morgen når jeg ikke klarer å stå opp. Men i det minste kan jeg dra hjem nå, spise middag og være hos kattene mine, sa han.

Hughes var blitt kalt tulling både for å bygge rakett og for å hevde at jorda er flat. I forkant hadde Hughes gått høyt ut og slått fast at målet med prosjektet var å bevise at jorda er flat.

Han skulle ta bilder fra 550 meters høyde for å bevise nettopp dette.

Det fikk han ikke svar på, så han planlegger nå å lage en ny rakett, eller «Rockoon» som han kaller det, som skal klare å frakte ham 110 kilometer opp i atmosfæren. Neste oppskyting er planlagt til august.

Holder fast på at jorda er flat

Det er mye som beviser at jorda er rundt, men fortsatt tror ikke «Mad» Mike Hughes på det.

Amerikaneren er ikke alene om å tro at jorda er flat. En rapport fra The Economist viser at interessen for flat jord-hypotesen har økt i USA de siste årene.

Også i Norge finnes det tilhengere av flat jord-hypotesen. En av de er Christian Paaske – blogger, debattant og arrangør av alternativmessen i Stavanger.

Christian Paaske

JORDA ER FLAT: Christian Paaske har ikke alltid trodd at jorda er flat, men mener at det er flere bevis som tyder på det.

Foto: Privat

Paaske tror at vi er brikker i et spill, at vi mennesker er slaver for en skjult maktelite.

Eliten har som interesse å få oss til å tro at jorda er rundt, for da kan de kontrollere de svære landområdene utenfor Antarktis i fred.

I intervjuet med NRK i mars, spurte han journalisten;

– Bare se på FN-symbolet, ei flat jord, tror du det er tilfeldig?

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt