Krangel kan ha utløst terroralarm i London

Politiet i London etterlyser to menn etter at det som trolig var en krangel på undergrunnsstasjonen Oxford Circus, førte til panikk og terroralarm fredag kveld.

Bevæpnet politi står i Oxford Street i London

TERRORALARM: Politiet i London håndterte meldingen om at det var avfyrt skudd inne på T-bane-stasjonen ved Oxford Street som mulig terror, men alarmen ble senere fredag kveld avblåst.

Foto: SIMON DAWSON / Reuters

I tillegg til å ha offentliggjort bilder fra overvåkingskameraer av de to mennene, ønsker politiet å snakke med personer som befant seg på stasjonen under evakueringen, melder BBC.

Politiet mener det var en krangel mellom to menn på en T-banestasjon før alarmen gikk og ønsker å snakke med de to, skriver politiet i en pressemelding.

16 personer ble behandlet for skader etter at de flyktet fra stasjonen som følge av meldinger om at det var løsnet skudd på T-banestasjonen Oxford Circus.

Evakuerte travelt område

Politiet gikk raskt ut og sa at de håndterte meldingene som en mulig terrorhendelse. Tungt bevæpnet politi rykket ut, og folk ble bedt om å holde seg innendørs og unngå Oxford Circus og Regent Street.

Mange som var ute og handlet, søkte tilflukt i butikker i de travle handlegatene.

Det er imidlertid ikke funnet bevis for at det ble avfyrt skudd, og alarmen ble avblåst halvannen time etter at politiet fikk de første meldingene om skyting.

– Tusen takk for overbærenheten denne kvelden, og takk til kolleger fra alle nødetatene som rykket raskt ut, helt i tråd med våre godt forberedte planer, sier politioverbetjent Martin Fry i London-politiet, som uttrykker forståelse for at slike hendelser kan skape frykt hos folk.

Folk løper vekk fra Oxford Circus i London etter meldinger om skyting

FLYKTET: Folk flyktet vekk fra Oxford Street i panikk etter meldinger om skyting. Det er ikke funnet noen beviser for at det ble avfyrt skudd, og terroralarmen ble avblåst etter halvannen time.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Ber folk fortsatt være på vakt

Også Londons borgermester Sadiq Khan takker politiet og de andre nødetatene for innsatsen og for å ha rykket raskt ut.

– På vegne av alle londonere og besøkende vil jeg takke politiet, brannvesen og ambulansetjenesten for deres raske respons, skriver Khan i en uttalelse på Twitter.

– Politiet har bekreftet at de ikke er funnet noen beviser for at det var blitt avfyrt skudd. Det er svært viktig at vi alle fortsatt er på vakt og ikke får panikk. Vi må ikke slå oss til ro – dersom du er i tvil, er det bedre å gjøre for mye enn for lite og ringe politiet.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt