Kraftige eksplosjoner ryster Jerusalem

Det meldes om flere kraftige eksplosjoner i Jerusalem i kveld, samtidig som de israelske flyangrepene mot Gaza fortsetter.

NRKs reporter rapporterer fra den israelske byen Ashkelon.

Eksplosjonene skal ha skjedd etter at flyalarmen gikk. Ifølge nyhetsbyrået AFP hørtes det tre kraftige smell, mens det ble sett fire lysglimt sørvest for byen.

Det er ikke klart om eksplosjonene i Jerusalem skyldes raketter som eksploderte i eller ved byen.

Den væpnede fløyen til Hamas sier den har skutt fire M75-raketter mot Jerusalem.

TV-stasjonen AlArabiya melder om at raketter fra det israelske rakettskjoldet Iron Dome ble skutt opp over Jerusalem for å skyte ned en rakett som var skutt ut fra Gaza.

Ettersom lysglimtene som AFP melder om ble sett i sørvest, som er retningen Gaza ligger ifra Jerusalem, kan smellene og glimtene komme fra en eller flere raketter som ble skutt ned.

Flyalarmer i nord

Også i Binyamina i det nordlige Israel gikk flyalarmen i kveld. Meldinger går ut på at flyalarmen i Binyamina gikk av ved et uhell.

Samtidig gikk også flyalarmen i Tel Aviv for andre gang på tre timer i kveld.

Hamas sier i kveld at de har skutt raketter mot Tel Aviv, Jerusalem og Haifa, melder AFP.

Haifa ligger 140 kilometer fra Gaza, og det har ikke vært kjent at Hamas har raketter med så stor rekkevidde.

Det har ikke kommet meldinger om at noen raketter har landet i Haifa, og en innbygger i byen sier til nyhetsbyrået Reuters at han ikke har hørt noen flyalarm i byen.

– Vi har ikke fått meldinger om skadde eller drepte fra noen av stedene der rakettene traff, sier den israelske generalen Motti Almoz til italiensk TV.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lys over Gaza

Himmelen over Gaza by ble tirsdag kveld lyst opp av israelsk artelleribeskytning.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Angrepene fortsetter mot Gaza

I kveld meldes det også at de israelske angrepene mot Gaza fortsetter.

Tidligere i dag ble det meldt at 16 palestinere var drept i de israelske angrepene i løpet av dagen. Ti av de drepte skal være sivile og fem av dem barn.

Israelske soldater skal også ha skutt og drept fire væpnede palestinere som prøvde å ta seg inn i Israel sjøveien.

– Det ser ikke positivt ut. Rakettene fortsetter å falle ned over israelske byer. IDF har gått til målrettede motangrep mot våpenlagre, avfyringssteder og kommandosentre i Gaza, sier kaptein i den israelske hæren Bjørn Hermann til NRK.

Hermann holder muligheten åpen for både invasjon og en langvarig konflikt.

– Alle muligheter ligger på bordet. Vi er frustrert og lei etter 12 år med rakettangrep mot oss, sier Hermann og legger til:

– Jeg vil presisere at palestinerne i Gaza ikke er Israels fiender, men vi må forsvare den israelske sivilbefolkningen mot deres ledere.

Israel med Tel Aviv

SISTE NYTT

Siste nytt