Hopp til innhold

Kraftig vinterstorm skaper trafikkaos i USA

USA stålsetter seg for en kraftig vinterstorm, som allerede har tatt 13 menneskeliv. Til helgen er stormen ventet å skape kaos under utfarten til thanksgiving.

Brøytebil i New Mexico

En brøytebil rydder en vei i Albuquerque i New Mexico.

Foto: Jim Thompson / Ap

Stormen sveipet over de sørvestlige delene av USA i helgen, og forårsaket hundrevis av ulykker – mange med dødelig utfall.

Det er ventet at uværet vil bevege seg østover, og ramme de mer folkerike områdene langs østkysten senere i uken.

Dermed treffer den midt i utfarten til en av USAs viktigste høytider, thanksgiving, og kan skape et voldsomt trafikkaos når millioner skal ut på reise.

Beveger seg sakte

Meteorologene advarer om at kraftig vind, voldsomme snømengder og is vil føre til at flere veier må stenge og kanselleringer av flyavganger utover i uken.

– Hvis stormen rammer kysten, og utvikler seg til sitt fulle potensial, så vil dette bli et mareritt for flytrafikken, ikke bare for reisende i øst, men i hele landet, sier meteorolog Evan Myers i AvvuWeather.com til Reuters.

I løpet av helgen rammmet stormen delstatene California, Oklahoma, Arizona, Texas og New Mexico. Det ble meldt om temperaturer nede i 20 minusgrader, og store mengder snø.

– Stormen beveger seg sakte, og porsjonerer ut kreftene sine i biter, så det er vanskelig å vite nøyaktig hvilke områder som vil bli hardest rammet, sier Tom Bradshaw i den nasjonale værtjenesten til The Guardian.

Flere dødsfall

I New Mexico forbereder man seg nå på en runde nummer to fra den kraftige stormen. I helgen omkom en fire år gammel jente i en bilvelt i delstaten, forårsaket av snø og isglatte veier, ifølge Ap.

I California, hvor stormen traff først, har tre dødsfall blitt knyttet til uværet.

En person ble funnet død i nærheten av noen veltede strømlinjer, en mann døde etter å ha kjørt inn i et tre, og en kvinne døde da et tre falt over den parkerte bilen hun satt i.

SISTE NYTT

Siste nytt