Kraftig jordskjelv har rammet Costa Rica

Det har vært et kraftig jordskjelv ved Costa Ricas kyst. Tsunamivarsel er sendt ut for store deler av kystområdene i Stillehavsregionen.

Costa Rica

Skjelvet hadde episenter i havet rundt 60 kilometer sør for byen Liberia i Costa Rica

Jordskjelvet hadde en styrke på 7,6, ifølge USAs geologiske institutt (USGS). Skjelvet ble registrert cirka 153 kilometer vest for hovedstaden San José og hadde en dybde på 45 kilometer.

Skjelvet fikk bygninger i hovedstaden til å riste og kollapse og skjelvet førte til strømbrudd flere steder i byen. En person døde av hjerteinfarkt, ifølge det lokale Røde Kors i Costa Rica.

Skjelvet hadde episenter i havet rundt 60 kilometer sør for byen Liberia i Costa Rica. Varslingssenteret for tsunamier i Stillehavet sendte ut tsunamivarsel for hele Karibia og kystområdene i Stillehavsregionen er nå trukket tilbake.

Jordskjelvet skapte panikk og over 5000 personer ble evakuert fra kystbyen Samara.

Telefontjenesten er nede i byene nær episenteret. Det er foreløpig ikke meldt om personskader eller flere dødsfall.

Fryktet tsunami

– Jordskjelv på denne størrelsen har et potensial til å generere en ødeleggende tsunami som kan ramme kystlinjer, advarte tsunamivarslingssenteret for Stillehavet.

– Skjelvet var ikke så kraftig til å begynne med, men så eskalerte det. Alt falt ned fra hyllene og bakken rullet, sier Bill Root, eier av et hotell i Samara, til CNN

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt