Enorm «Hobbiten»-ørn datt fra tak etter kraftig jordskjelv

Et jordskjelv på styrke 6,3 rammet New Zealand mandag. Det er foreløpig ikke rapportert om store materielle skader eller omkomne, men en stor ørn satt opp på flyplassen i Wellington for å markedsføre «Hobbiten»-filmene, måtte krasjlande.

New Zealand jordskjelv

Ørnen falt fra taket og veide to tonn. Ingen ble skadet.

Foto: Hagen Hopkins / Ap

Det er heller ikke kommet inn rapporter om personskader etter jordskjelvet som hadde sitt episenter rundt 115 kilometer nordøst for hovedstaden Wellington på Nordøya.

Men skjelvet var kraftig nok til at togtrafikken stoppet opp, bygninger ristet, varer falt ned fra butikkhyllene og til at strømmen i regionen gikk, melder CNN.

Det har også kommet inn rapporter om ødelagte veier og bilvindu, melder New Zealand Herald.

Selve hovedskjelvet ble også etterfulgt av en rekke mindre etterskjelv.

Jordskjelvet lot seg også merke på Wellington flyplass, der en enorm ørnskulptur falt i bakken fra taket til flyplassen. Den to tonn tunge figuren hadde blitt reist for å markedsføre Peter Jacksons Hobbiten-trilogi.

Heldigvis ble ingen skadd, skriver AFP.

Artikkelen fortsetter under bildet

New Zealand jordskjelv

Det er ikke meldt om alvorlige skader på infrastruktur eller personskader, men skjelvet var kraftig og førte til en del materielle skader.

Foto: Marty Melville / Afp

– Jeg fikk skjermen over meg

En annen som fikk føle jordskjelvets kraft var en hestekommentator, da løpet han kommenterte ble rammet.

– Det ser ut som om vi kan ha et jordskjelv på gang her, sier han idet de første ristningene kommer, og legger til da disse tar seg opp:

– Et veldig stort jordskjelv faktisk!

Kommentatoren fortsetter så med å informere om at løpet fortsatt pågår, men han er ikke lenger sikker på hvordan det ligger an.

– Jeg fikk dessverre skjermen over meg, sier han.

Hør hele klippet med den newzealandske kommentatoren her:

Laster SoundCloud-innhold

Nordmann: – Løp ut av huset

Nordmannen Hallvard Andreas Strømsnes (17) bor for tiden i byen Masterton i regionen Wellington og opplevde det dramatiske jordskjelvet på kroppen.

– Jeg var alene hjemme og satt i stuen da det begynte å riste. Det begynte å bli mer intens risting, så jeg løp ut av huset mens jeg holdt hunden til vertsfamilien i båndet. Da jeg kom ut, så jeg mange stressede naboer som hadde løpt ut, sier utvekslingseleven fra Wairarapa College til NRK.no

Nordmannen Hallvard Andreas Strømsnes 2

Hallvard Andreas Strømsnes forteller at ting ble kastet rundt og ned fra hyllene under jordskjelvet.

Foto: Privat

Masterton ligger omtrent 60 kilometer unna byen Castlepoint, der jordskjelvet hadde sitt episenter. Han forteller at dette er det største jordskjelvet i Wairarapa-distriktet siden 1960-tallet.

– Ting ble kastet rundt og ned fra hyllene, men det gikk heldigvis bra med huset vårt. Jeg klarte meg bra og visste hva jeg skulle gjøre, siden jeg hadde fått klare instrukser fra vertsfamilien på forhånd. Men husene til flere skolevenner av meg har blitt ordentlig rasert. Det er store skader i den lille byen Eketahuna og stort kaos inne i husene, sier han.

185 omkom i 2011

Selv om jordskjelvet mandag kun førte med seg noe mindre materiell skader, og et par komiske situasjoner, er det ikke lenge siden et like kraftig skjelv fikk katastrofale konsekvenser i New Zealand.

Et jordskjelv med styrke 6,3 rammet i 2011 byen Christchurch på Sørøya og førte til at bygninger raste sammen og 185 mennesker omkom. Flere tusen ble skadet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt