NRK Meny
Normal

Kraftig jordskjelv i India

Et jordskjelv med en styrke på 6,8 har rammet den indiske delstaten Sikkim nordøst i India. Det er meldt om fire omkomne, i tillegg til fem døde i nabolandet Nepal.

Jordskjelv ødela den britiske ambassaden i Kathmandu

En mur ved den britiske ambassaden i Katmandu raste sammen og ødela en bil etter et jordskjelv på 6,8 rammet Nepal og deler av India.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

Ifølge nyhetsbyrået AFP skjedde jordskjelvet klokka 18.10 lokal tid. Episenteret for skjelvet ble lokalisert til 6 mil nordvest for provinshovedstaden Gangtok og 27 mil øst for Katmandu i Nepal.

Tre av de omkomne døde i Nepals hovedstad Katmandu, der en mur ved den britiske ambassaden raste sammen i jordskjelvet. I tillegg er to døde utenfor hovedstaden. Det er også meldt om fire døde i Sikkim.

Tallet på omkomne er ventet å stige, særlig når myndighetene får bedre oversikt over forholdene i de mange små landsbyene i området.

Mistet strøm og telefon

Ifølge AFP har telefonlinjene til Gangtok falt ned som følge av jordskjelvet. De mobile nettverkene skal også være berørt. Strømmen skal ha gått over store områder.

- Flere bygninger i Gangtok har fått sprekker. Folk har trukket ut på gatene, sier Sujata Saunail, sekretær for de nasjonale katastrofemyndighetene.

Jordskjelvetkunne kjennes helt til hovedstaden Ny Delhi og Bangladesh' hovedstad Dhaka, der bygninger ristet. Folk flyktet ut av husene sine i panikk, men heller ikke her er det meldt om alvorlige skader.

Sikkim er Indias minst folkerike stat, og ligger i Himalaya mellom Nepal, Bhutan og Tibet.

Flere jordskjelv har rystet områder nord og øst i India i år. Ingen av dem har ført til dødsfall eller store ødeleggelser.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt