NRK Meny
Normal

Kraftig etterskjelv i Christchurch

Mens utslitte redningsarbeidere nekter å gi opp håpet om å finne overlevende i ruinene, er det fortsatt etterskjelv i den jordskjelvrammede byen på New Zealand.

NRKs utenrikskorrespondent Anders Magnus var i dag på operasjonssenteret for redningsarbeidet i Christchurch.

– Vi opplevde akkurat et stort etterskjelv. Hele bygningen her ristet, sier Magnus.

Dødstallene fortsetter å stige etter jordskjelvet som rammet New Zealands tredje største by tirsdag. 113 er nå funnet omkommet, mens over 200 fortsatt er savnet, melder Reuters.

  • Se grafisk oversikt over redningsarbeidet her.
  • Se grafisk oversikt over selve jordskjelvet her.

Får skryt

Magnus forteller at mens redningsarbeidet pågår for fullt, jobber myndighetene med å få i gang strøm- og vannleveransen til byen.

– Sanitærforholdene er veldig dårlige her, sier NRKs reporter på stedet.

New Zealand er et velutviklet og moderne land, noe som gjør det ekstra interessant å følge med på hvordan landet takler en stor katastrofe.

– Det er satt av enorme ressurser til redningsarbeidet, og alt er godt organisert. Det tas grundige forholdsregler, slik at redningsarbeiderne kan jobbe i fred. De løfter gradvis vekk betong og andre bygningsgjenstander for å finne de døde, sier Magnus.

Jordskjelv i Christchurch på New Zealand

Redningsarbeidere frakter vekk en død person fra ruinene.

Foto: Sarah Ivey / Afp

Sønderknuste

Politiet har nå begynt å identifisere noen av de omkomne ved navn. Den yngste døde hittil er en fem måneder gammel baby.

Fremdeles har de over 700 redningsarbeiderne en stor jobb foran seg. Bare i TV-bygningen i byen regner man med at over 100 mennesker ligger begravd i ruinene.

– Flere av arbeiderne måtte i går bli dratt vekk fra ruinene. Mange av dem er sønderknuste, og ønsket om å redde så mange som mulig gjør arbeidet svært vanskelig og vondt, sier politioverbetjent Dave Cliff til AFP.

Mer enn 2500 mennesker ble skadd i jordskjelvet, 160 av dem alvorlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt