Kraftig eksplosjon ved butikk i Malmö

Flere beboere i bydelen Kroksbäck i Malmö kontaktet politiet etter å ha hørt en kraftig eksplosjon natt til torsdag. Politiet tror bomben var rettet mot en butikk i området.

Laster kart, vennligst vent...

– Det var en kraftig eksplosjon som kunne høres over store deler av byen, sier vakthavende betjent i Skåne-politiet, Magnus Lefèvre, til Aftonbladet.

Han forteller at ingen mennesker kom til skade i eksplosjonen, men at to biler ble rammet. Lefèvre sier at det kan virke som at en butikk i området var målet for eksplosjonen.

Den første meldingen om hendelsen kom inn klokken 1.57. Politiet har sperret av området, og teknikere var tidlig torsdag morgen på vei for å undersøke stedet.

– For øyeblikket klassifiserer vi hendelsen som «allmennfarlig ødeleggelse», sier Lefèvre.

Eksplosjonen er den tredje i Malmö siden nyttår.

En bil ble sprengt i lufta i sentrum av byen i februar, og i april ble en restaurant, også den i sentrum, rammet av en eksplosjon for annen gang på et drøyt år.

Også i fjor var det flere eksplosjoner i byen.

LES OGSÅ: Eksplosjon i Malmö

LES OGSÅ: To eksplosjoner rystet Malmö

LES OGSÅ: Eksplosjoner i Malmö

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt