– Frykter flere omkomne i Praha

En kraftig eksplosjon har ga store skader på en bygning i Praha sentrum. Flere titalls mennesker skal være skadet og opptil fire mennesker fryktes omkommet.

Eksplosjonen skal ha funnet sted rundt klokken 09.56 mandag. En talsmann for politiet sier at det mest sannsynligvis er en gasslekkasje som er årsaken, melder Reuters.

– På grunn av gasslekkasjen har ikke redningsmannskap kunnet gå inn i bygningen, men søkshunder har market stedet noen ganger, og vi frykter at tre eller fire mennesker er døde der inne, sier leder for redningstjenesten i Praha, Zdenek Schwarz, til avisen Blesk.

Litt over klokken 15.00 melder Blesk at redningsmannskapene så langt ikke har funnet noen i ruinene.

Det skal totalt ha vært 15 mennesker inne i bygningen, mener politiet. Opptil 40 mennesker ble skadet som følge av eksplosjonen, melder brannvesenet i Praha.

– Vi har gitt rundt 20 personer behandling, og vi prøver nå å finne ut om det ligger noen begravd i ruinene, sier Jirina Ernestova, talskvinne for byens redningstjeneste.

Samtidig siterer BBC Prahas borgermester som i et radiointervju har sagt at tre mennesker kan være fanget i ruinene.

Blesk melder at helsepersonell har gitt behandling til 55 personer på stedet, og 14 skal ha blitt kjørt til sykehus.

Mange ambulanser

Skader på bygning etter eksplosjon i Praha

Vitner i Praha forteller.

Romana Flemrova jobber bare 600 meter fra hvor eksplosjonen fant sted. Hun sier de hørte et stort smell.

– Jeg ble veldig redd fordi en venn av meg går på skole rett ved der eksplosjonen skjedde. Heldigvis kom han uskadd fra det, forteller hun til NRK.no.

Hun sier at de har fått beskjed om at mange er skadet og at flere mennesker kan være begravd i ruinene etter eksplosjonen. Ambulanserer kjører hele tiden til og fra området.

– Folk får behandling på stedet. Det er helt fryktelig det som har skjedd, sier Flemrova.

– 220 evakuert

I Praha er minst 55 personer skadet etter en eksplosjonen i formiddag. Det opplyser brannvesenet i den tsjekkiske hovedstaden. Hva som forårsaket eksplosjonen er fortsatt ukjent, men tsjekkiske medier melder at det trolig er en gasseksplosjon.

Flere skadd i eksplosjon i Praha

Eksplosjonen fant sted i sentrumsgaten Divadelni, et steinkast unna det tsjekkiske nasjonalteateret. Politiet har sperret av gaten.

Vinduer i nærliggende bygninger ble blåst ut, inkludert noen i bygningen til Tsjekkias nasjonale teater. Flere bygg blir nå evakuert, og Blesk melder på sine nettsider at 220 mennesker har blitt evakuert.

– Politiet evakuerte oss og sa at det fremdeles lekker gass, sa et vitne på stedet til avisen.

Tsjekkias statsminister Petr Necas sier i en uttalelse at han er rystet etter eksplosjonen.

– Jeg har kontinuerlig kontakt med innenriksdepartementet og redningsmannskapene for å få flere detaljer om eksplosjonen, sier Necas ifølge Blesk.

Saken oppdateres.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt